Esports

Marc Ingla aspira a duplicar els ingressos del Barça en 6 anys

Un dels projectes més ambiciosos de la candidatura és la creació d'ambaixades del club arreu del món

Marc Ingla ha presentat, com a precandidat a les eleccions del Barça, el programa econòmic del seu equip, que té com a principal objectiu duplicar els ingressos del club en sis anys, de manera que l'entitat passaria de facturar 405 milions d'euros el 2010 a 792 milions el 2016.

L'exvicepresident econòmic del club i número dos de l'equip d'Ingla, Ferran Soriano, ha estat l'encarregat de presentar aquest pla de negoci, que també preveu reduir les despeses operatives de l'entitat del 18% al 10% i el deute bancari a zero en sis temporades.

"Irresponsables i partidistes"
Soriano ha començat la seva intervenció acusant d'"irresponsables" i "partidistes" aquells precandidats que estan "perjudicant el club" en descriure una "situació catastròfica" de l'economia, de la qual ell va ser responsable en la primera etapa de l'era Laporta.

Per això, s'ha referit al deute que el Barça té actualment, que és de 202 milions d'euros (489 milions si es mira el deute brut), i l'ha qualificat de "raonable" si es compara amb el d'altres grans clubs europeus.

Ferran Soriano ha defensat la tasca que va fer ell mateix –"el 2003 vam començar facturant 123 milions d'euros i el 2009 se'n van ingressar 385", ha recordat–, però ha advertit que "en la pròxima dècada ja no es podrà créixer de la mateixa manera fent el mateix". Per això, ha indicat que el club haurà de "transformar la indústria", per a la qual cosa "caldrà ser innovadors".

Un club internacional
Aquí és on, segons Soriano, entra l'expansió internacional de la marca Barça, amb 277 milions de seguidors a tot el món: "Hi ha molts llocs del món on no hi som o no hi estem prou representats i on podríem generar nous recursos i nous models de negoci".

En aquest sentit, un dels projectes més ambiciosos de la candidatura de Marc Ingla és la creació d'ambaixades del club a Europa (Moscou i Oslo), Estats Units (Nova York), Àsia (Pequín i Tòquio), Àfrica (Abidjan), Centreamèrica (Mèxic DF) i Sud-amèrica (Buenos Aires). Tots aquests centres, la construcció dels quals costaria entre un i dos milions cadascun, tindrien un ambaixador que assessoraria la junta en qüestions internacionals.

Fent ombra al Reial Madrid
El Barça és actualment el segon equip d'Europa que més ingressa, per darrere del Reial Madrid i per davant del Manchester United. Soriano s'ha mostrat convençut que d'aquí a poc podria ser el primer. Marc Ingla, que creu que els 36 milions de més respecte del Barça que va ingressar el Madrid l'any 2009 es deuen "al fet que ells porten publicitat a la samarreta i exploten els drets d'imatge dels jugadors, cosa a la qual nosaltres vam renunciar fa temps".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.