Esports

Dani, de Sant Boi a Cornellà

El capità de l'Espanyol, mort sobtadament a Itàlia, va començar a jugar en el club de futbol del barri santboià Ciutat Cooperativa, amb el qual encara estava personalment implicat

Fa menys d'un mes que els seus amics van crear la penya Jarque. Fossin o no seguidors de l'Espanyol, s'havien fet socis del club blanc-i-blau per poder anar al nou estadi dels pericos, a Cornellà, amb pancartes i banderes per donar suport al seu col·lega.

Són els seus primers companys d'equip, els amics que Dani Jarque –mort sobtadament als 26 anys a l'stage de l'Espanyol a Itàlia– havia fet quan jugava de petit en el CF Ciutat Cooperativa de Sant Boi, el club amb què es va iniciar en el món del futbol al barri santboià del mateix nom.

Jarque va néixer l'1 de gener del 1983. Amb només 8 anys va començar a entrenar-se amb els alevins del CF Ciutat Cooperativa. El seu últim entrenador abans de fitxar per l'Espanyol, Albert Aguilera, assegura que ja aleshores era un noi que destacava, "tant pel seu cos com pel seu joc".

Jugava de central i algun cop al mig del camp. "Tenia una força física excel·lent i a ningú li va sorprendre que l'Espanyol s'interessés per ell", recorda Aguilera. Era un nen reservat, responsable i "molt atent amb els seus companys". De fet, els amics que va fer aquells primers anys d'esportista són els mateixos amb què se seguia veient cada setmana a Sant Boi.

Per l'actual president del CF Ciutat Cooperativa, Antoni Aguilera –moltes famílies del barri, com l'Aguilera i la Jarque, tenen diversos membres afiliats al club–, "ja des de petit era un exemple per a tots, com a persona i com a jugador".

L'any 1995 el club blanc-i-blau va pagar 35.000 pessetes per emportar-se aquella jove promesa de 12 anys a les categories inferiors de l'Espanyol. I va bonificar el CF Ciutat Cooperativa de Sant Boi cada vegada que Dani va pujar de categoria.

Jarque va debutar a la Primera Divisió el 20 d'octubre del 2002 en un partit contra el Recreativo de Huelva. El 18 de juliol passat Pochettino el va fer capità en substitució de Tamudo. Però el jugador seguia estretament vinculat i arrelat al barri i al club que l'havien vist créixer.

El seu pare és soci de la Cope –com anomenen els veïns de Sant Boi el club de futbol del municipi– i, com explica Antoni Aguilera, "passa per allà dos o tres cops a la setmana".

Des del 2006, el CF Ciutat Cooperativa de Sant Boi organitza anualment el Torneig Dani Jarque, en què participen totes les seccions del club i al qual havia assistit el jugador l'últim cap de setmana de juny per entregar els trofeus.

"Passava pel club sempre que podia. Ens donava entrades perquè els nens poguessin anar a veure l'Espanyol. Ha ajudat la Cooperativa de Sant Boi absolutament en tot en el que podia fer-ho", assevera el president de l'entitat.

Per tot això, la Cope li retrà un homenatge, que començarà a perfilar a primers de setembre en la primera junta del club i que espera que pugui ser amb l'Espanyol.

Sigui com sigui, "en Dani sempre serà un orgull per a les persones que el vam conèixer i per al club", conclou el president del CF Ciutat Cooperativa de Sant Boi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.