El Regal Barcelona guanya plàcidament (57-81) en el retorn de Rubio a l'Olímpic de Badalona

Tot i l'esbroncada del públic del seu antic equip, Ricky ha jugat molt bé en l'últim tram del partit

El Regal Barcelona s'ha emportat clarament (57-81) la victòria en el clàssic català contra el Joventut, que suma la seva quarta derrota consecutiva en l'ACB, el dia que Ricky Rubio tornava per primera vegada al pavelló Olímpic de Badalona amb la samarreta de l'etern rival.

El base verd-i-negre ha aguantat l'esbroncada general de la seva antiga afició i s'ha vist condicionat per la segona falta personal que l'ha portat a la banqueta als tres minuts de joc. Els seus millors minuts els ha jugat en l'últim període.

El Joventut ha recuperat Clay Tucker per al partit però el seu inoperant joc interior no ha tingut ni una opció de victòria. Sito Alonso ha volgut sorprendre de sortida el seu amic Xavi Pascual col·locant el seu equip en una zona 3-2 que Gianluca Basile, novetat blaugrana en el quintet inicial, s'ha encarregat de desmuntar amb dos triples que han donat avantatge al seu equip (5-9, min. 4).

Ricky Rubio amb prou feines ha jugat tres minuts i 38 segons en el primer quart ja que ràpidament ha comès la seva segona falta personal. Abans havia anotat una de les set cistelles de tres que el Regal Barcelona ha aconseguit en el primer període.

L'encert dels blaugranes des de la línia de 6,25 ha permès als visitants concloure el primer quart amb una còmoda renda de 13 punts (14-27).

El Joventut, inferior sota les anelles, s'ha encomanat als triples, i ha anotat més cistelles de tres punts que de dos en els primers 10 minuts. Krispars Valters ha estat el seu jugador més encertat.

Ha estat el domini en el rebot, sobretot de Boniface Ndong, el que ha permès al Regal Barcelona dominar còmodament el partit arribant a dominar de 15 punts de diferència (26-41, min. 17). Els blaugranes han sumat 9 rebot ofensius en els dos primers quarts.

Al Joventut li ha fallat a més la direcció d'equip i Sito Alonso ha tornat a donar les regnes de l'equip al del planter Josep Franch, relleu natural de Rubio a les files verd-i-negres.

Els seus punts i els d'Hernández Sonseca han permès als locals reduir la diferència fins als 10 punts (33-43, min. 20). Dos tirs lliures anotats per Navarro han deixat el marcador al descans en 33-45.

El Regal Barcelona ha sentenciat el partit al començament del tercer període amb Basile i Navarro implacable en el tir exterior (33-56, min. 25). Bueno ha aconseguit la primera cistella dels locals en aquest quart quan ja s'havien superat els cinc minuts de joc.

La insultant superioritat de Boniface Ndong sota les anelles ha permès els blaugranes distanciar-se en el marcador fins aconseguir una màxima diferència de 25 punts (40-65, min. 35).

El Joventut ha reaccionat en l'últim quart amb Bogdanovic i Koffi (52-66, min. 35) però el partit ja no tenia història i l'únic interessant ha estat el duel entre Josep Franch i Ricky Rubio, dos bases sortits del planter verd-i-negre.

Rubio ha ofert els seus millors minuts al tram final del partit i ha posat el seu equip vint punts per sobre del rival en el marcador final.