Esports

L'Eurolliga i l'ACB suspenen les negociacions per la reestructuració de la màxima competició continental

La intenció europea era convertir l'Eurolliga en una competició semitancada, a l'estil de la NBA. Tretze clubs espanyols s'hi oposen

L'Eurolliga ha anunciat avui que suspèn les negociacions que mantenia amb l'ACB per arribar a un consens sobre la reestructuració de la màxima competició continental, en entendre que, en aquests moments, no és possible arribar a un acord.

A través d'un comunicat, l'Eurolliga ha lamentat que l'ACB hagi estat "l'única lliga europea que no s'ha incorporat a aquest projecte", malgrat "els esforços" que les dues parts han fet als últims dies, "que permetien visualitzar que també l'ACB defensaria el projecte de la nova Eurolliga".

Segons l'organització de la màxima competició europea, la reunió celebrada per alguns clubs d'ACB amb l'executiva de la Lliga "no va donar el vistiplau al que haurien pogut ser les bases de l'acord".

Això no obstant, l'Eurolliga confia que, "tenint en compte que la temporada 2009-10 no és objecte de controvèrsia, podran restablir-se els cursos de diàleg perquè l'acord que ara no ha estat possible, ho sigui en un futur pròxim".

Existeixen tretze clubs de la Lliga espanyola de bàsquet que s'han posicionat en contra d'aquest nou model, amb llicències garantides, que entrarà en vigor la temporada que ve i que converteix l'Eurolliga en una competició semitancada, a l'estil de la NBA.

Aquests clubs discrepants consideren que el nou model, que compta amb l'aprovació de la FIBA i cert consens de les federacions nacionals, beneficia els equips més poderosos i dificulten l'accés dels més modestos a la competició europea.

Per això han manifestat la seva intenció que se segueixi aplicant el vigent model de classificació per a Europa (dues places en funció del millor barem de puntuació de les tres últimes temporades i dues més per als millor classificats de l'últim campionat nacional) davant de l'opció que ha imposat l'Eurolliga, en la qual estan classificats d'ofici Barcelona, Tau, Reial Madrid i Unicaja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.