Esports

El duel entre Bolt i Gay es va escalfant

El jamaicà respon amb 9.86 amb vent en contra i fa callar el nord-americà, que dos dies abans havia fet un temps de 9.75 amb vent il·legal

Això s'anima. L'ambient entre els velocistes s'escalfa de cara als Mundials d'atletisme que es disputaran a Berlín del 15 al 23 d'agost. Només dos dies després que el nord-americà Tyson Gay demostrés el seu bon moment de forma corrent els 100 m en 9.75 segons -tot i que amb un vent favorable de 3,4 metres per segon que no li permet d'homologar la marca-, el jamaicà Usain Bolt va respondre ahir amb una marca de 9.86 amb un vent lleugerament en contra (-0,2 m/s).

Va ser a l'Estadi Nacional de Kingston, en una final de l'hectòmetre dels Campionats de Jamaica en què Bolt, que té el rècord mundial (9.69) des del 16 d'agost de l'any passat a la final dels Jocs de Pequín, va entrar per davant d'Asafa Powell (9.97), que va córrer amb problemes físics, i de Michael Frater (10.02).

Bolt ja va avançar els seus rivals abans d'arribar als 50 metres i a partir de llavors va anar ampliant la diferència fins a creuar la meta amb posat provocador, posant-se el dit índex de la mà dreta als llavis, com per fer callar Gay, que divendres, després de fer 9.75 a les proves de selecció dels Estats Units, a Eugene, havia dit que "no he d'enviar cap missatge a ningú en particular, però aquesta marca, tot i que no s'homologarà, m'ha servit per confiar en les meves possibilitats, per saber que les meves cames poden anar més de pressa, especialment al començament".

Després del triomf i de quedar-se a només 17 centèsimes de la plusmarca mundial, Bolt va assegurar que ja es veu preparat per rebaixar de nou el rècord del món i va enviar un missatge al seu rival: "No vull faltar el respecte a Tyson Gay, però crec que fa malament en voler buscar-me. És més un corredor de 200 metres i per a ell els 100 seran molt durs. Per fer aquest temps de 9.75 ha necessitat molt vent a favor", va comentar el jamaicà.

Els 9.86 d'Usain Bolt ahir a Kingston suposen la millor marca mundial del 2009 obtinguda sense ajuda del vent. Després de la cursa, Bolt es va mostrar comprensiu amb el seu compatriota Asafa Powell, que té la segona millor marca de la història (9.72, a Lausana, 2008) i confia estar a punt per al gran duel que s'espera que mantingui amb Bolt i Gay el 16 d'agost a la gran final dels 100 m dels Mundials de Berlín. "Asafa està agafant la forma i això és bo, el seu turmell està millorant. Farà una bona temporada", va dir Bolt.

Ara el que cal és que els velocistes arribin a Berlín en el seu millor moment i no passi com l'any passat als Jocs de Pequín, on Gay va córrer amb problemes físics i va caure eliminat a les semifinals. A la Xina, Bolt, campió en 100, 200 i 4x100, va prendre el regnat de la velocitat a Gay, que als Mundials d'Osaka del 2007 havia guanyat l'or en les mateixes tres proves.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.