Esports

Tamudo s'acomiada de l'estadi Lluís Companys amb el seu primer 'hat-trick'

L'Espanyol, que ha sumat 25 dels últims 30 punts en joc, ha culminat davant el Màlaga un sensacional final de Lliga

Raúl Tamudo, capità de l'Espanyol, ha estat el gran protagonista de l'intranscendent partit que han disputat el conjunt blanc-i-blau i el Màlaga en aconseguir el seu primer hat-trick com a jugador professional en el que ha estat, a més, l'últim partit de la història a l'estadi olímpic Lluís Companys de Montjuïc.

Tamudo era l'únic jugador de la plantilla actual que jugava quan l'Espanyol es va traslladar a la muntanya màgica. En aquestes dotze temporades s'ha convertit en el màxim golejador del club, en l'estendard i en l'emblema de la institució. Aquest diumenge, per completar el cercle, ha aconseguit el seu primer i particular 'triplet'.

La posada en escena de l'Espanyol ha estat sensacional. Els jugadors de Mauricio Pochettino, alliberats per fi de tota la tensió i angoixa després de certificar la permanència fa vuit dies a Almeria, han ofert deu minuts de gran futbol; els millors de tota la temporada.

Fins a cinc clares oportunitats ha tingut el conjunt blanc-i-blau en l'arrencada del partit. En un ambient festiu i menys caldejat del previst, ha tornat a emergir la figura de Raúl Tamudo, el futbolista que més gols ha aconseguit durant l'estada de l'Espanyol a Montjuïc.

El capità blanc-i-blau, que no marcava en Lliga des del passat 16 de novembre davant el Numància, ha aprofitat una bona passada de Luis García per batre Arnau i inaugurar el marcador. El de Santa Coloma, amb un futur incert al club, no ha pogut escollir un millor dia per tornar a veure porta.

El partit ha quedat en segon pla durant moltes fases i els aficionats s'han dedicat a gaudir de l'últim partit de la història a Montjuïc. Tímids càntics contra el consell d'administració, nombrosos aplaudiments a Raúl Tamudo i referències al nou estadi de Cornellà-el Prat.

Abans del descans, Tamudo ha tornat a donar una mica d'interès al xoc en aconseguir el segon gol després d'una gran assistència de David García. Del Màlaga no se n'ha sabut res llevat d'algun remat llunyà d'Eliseo i alguna acció d'Adriano que tampoc han inquietat Kameni, que avui ha viscut el seu partit més tranquil de l'any.

Els jugadors blanc-i-blaus s'han obstinat a homenatjar el seu capità Raúl Tamudo. Com va fer el Barça amb Samuel Eto'o perquè aconseguís el 'pitxitxi', tots han buscat el de Santa Coloma. Entre tots han volgut ajudar a fer que el '23' blanc-i-blau aconseguís el seu primer hat-trick com a professional. I la insistència ha tingut el seu premi.

Gaspar s'ha sumat també a la festa i ha comès un absurd penal sobre el davanter català. Encara que Nené ha volgut tirar-lo, De la Peña li ha recordat que hi ha galons al vestidor i que era el moment del capità. Tamudo, que mai ha estat un excels llançador de penals, ha encertat en aquesta ocasió. En un partit ha aconseguit tants gols com en tota la temporada.

A partir d'aquest moment, cada futbolista s'ha dedicat a buscar el seu gol i a lluir-se. El partit s'ha fet massa llarg per als jugadors i per al públic, que ha anat perdent manxa i ha acabat veient el partit gairebé en silenci. Les gorges estaven massa cansades.

L'Espanyol, que ha sumat 25 dels últims 30 punts en joc, ha culminat davant el Màlaga un sensacional final de Lliga. Enrere queda una temporada horrorosa que s'ha maquillat gràcies a una ratxa espectacular.

D'aquesta manera, l'espanyolisme ha dit adéu a Montjuïc després de dotze temporades amb l'esperança que Cornellà-el Prat sigui, definitivament, el punt d'inflexió que necessita aquesta entitat per reconduir el seu camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.