Esports

Tranquils dins i fora

El club afirma que no hi haurà rastre dels Brigadas a Cornellà. L’augment del pressupost fa possible garantir la seguretat de l’afició en els desplaçaments

Seguretat total a Cornellà. És la promesa que fa la directiva de l’Espanyol. Tal com informava l’AVUI aquest dilluns, la cúpula blanc-i-blava ha augmentat la pressió sobre els radicals en la forma i en el fons, amb un augment considerable del pressupost per garantir que al nou estadi no hi haurà Brigadas Blanquiazules i que els desplaçaments es faran sense incidents.

La nova llar té dues zones aïllades. Una per a l’afició rival i una altra per als violents. La segona està buida perquè només hi ha cinc sol·licituds, segons van informar a l’AVUI fonts de l’Espanyol. Ben lluny dels 400 abonats que hi havia fa pocs anys o els 3.000 que van arribar a ser a Sarrià. Es vol deixar clar que si els violents intenten donar-se d’alta per reagrupar-se a Cornellà, el club té arxivats els elements perillosos i se’ls vetarà l’accés. Hi ha rumors d’una refundació del grup i el cas se segueix de prop per evitar sorpreses. I a diferència de Montjuïc, hi haurà poques entrades en venda, així que no podran colar-se. “No podran ni posar pancartes, perquè només es podrà fer en algunes zones i cap és la seva”, expliquen des del club.

Detecció immediata
Les promocions d’entrades al tram final de Lliga és l’explicació que dóna l’entitat com a rèplica a les acusacions que dilluns els feia Grades Netes des d’aquest diari. Si hi havia 10-12 Brigadas a la zona de les penyes no era per un canvi d’ubicació aprovat pel club, sinó per la compra d’entrades. En tot moment se’ls va tenir controlats i no hi va haver cap incident.

L’Espanyol s’ha aplicat en tasques de seguretat, així que l’únic incident viscut al Lluís Companys va arribar dels radicals... del rival, amb les bengales del derbi. El club va respondre a la resta d’aldarulls. Un enfrontament amb aficionats del València es va resoldre expulsant els 10 protagonistes al descans. Les promocions van comportar reaparicions d’una quinzena de membres de les Brigadas en altres zones contra l’Athletic i el Màlaga, que ben aviat van ser detectats. Se’ls va advertir que se’ls faria fora si feien res i es va evitar la tradicional invasió del camp en l’última jornada.

A l’augment de la seguretat hi ha contribuït un increment important del pressupost. Això ha fet possible garantir alhora la seguretat en els desplaçaments, habitual font de conflicte a l’Espanyol, fins al punt que hi havia seguidors que compraven localitats entre l’afició local per evitar riscos. Enguany s’han viscut caravanes rècord a Madrid, Vila-real i Sòria, sense cap incidència. “A Vila-real es van detectar 150 Brigadas Castelló, però se’ls va controlar i no va passar res”, indiquen des del club.

L’Espanyol lamenta l’escàs ressò que ha obtingut la lluita per eliminar els violents al club. El més important, però, és que els aficionats puguin seguir el seu equip a Cornellà i a fora sense preocupar-se de res més que del resultat.

Perilla la contiuïtat de De la Peña i Tamudo
L’Espanyol va començar ahir a apel·lar a l’amor pels colors com a últim recurs per no veure volar De la Peña. El càntabre té ofertes que doblen la del club blanc-i-blau i la més important, segons ha pogut saber l’AVUI, arriba de Moscou, si bé el jugador prefereix alternatives que paguen menys, però d’equips més atractius. “En aquest tema la diferència és tan gran que no hi ha punt de millora. El que li han ofert és una quantitat massa gran per a l’Espanyol, és impressionant”, es rendia Germán de la Cruz.

No és l’única vaca sagrada en l’aire. Tamudo té la porta oberta i la directiva adopta la postura esperada: deixar la decisió en mans del davanter perquè no se’ls digui que el fan fora. A l’espera que es concreti l’oferta del Panathinaikòs, el representant mira de trobar-li nova llar a Anglaterra i el preu de sortida estaria al voltant dels dos milions d’euros, rebaixable sense gaire esforç.

L’Espanyol va fer un repàs a l’actualitat aprofitant la presentació del primer d’una sèrie d’acords de col·laboració amb clubs estrangers per a l’intercanvi i negoci amb jugadors, sent el Paniònios grec el primer. La cita va servir per confirmar l’adéu de Lacruz i Rufete i el futur incert de Valdo, Torrejón i Lola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES