Esports

Montilla i els prínceps d'Astúries reben el fèretre de Samaranch al Palau de la Generalitat

Després de celebrar la cerimònia civil s'obre la capella ardent al públic. A les 17 hores, representants del món de l'esport el traslladaran a la catedral de Barcelona, on s'oficiarà el funeral que presidiran els reis d'Espanya

El fèretre del president d'honor del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, ha entrat pocs minuts després de les deu del matí al Palau de la Generalitat, on s'instal·larà la capella ardent a partir de les dotze del migdia.

La rebuda del fèretre ha estat presidida pels prínceps d'Astúries i Girona, Felip de Borbó i Letícia Ortiz, per la infanta Cristina i el president de la Generalitat, José Montilla, que s'han situat al costat de la família més pròxima de Samaranch.

El fèretre ha entrat al Saló Sant Jordi des del pati dels tarongers amb l'himne olímpic de fons i cobert per una bandera olímpica, i ha començat la cerimònia civil en record de Samaranch. El saló ha quedat petit.

Entre els assistents destaquen els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall; el president del Parlament, Ernest Benach; el president del PP, Mariano Rajoy; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón; el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, i el president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany. El primer de prendre la paraula en la cerimònia civil ha estat el president del COI, Jacques Rogge.

A partir de les 12.00 hores i fins a les 17.00 hores, la capella ardent quedarà oberta al públic.

A aquesta hora es desplaçarà el seu fèretre en cotxe fúnebre per Via Laietana fins a la catedral, on se celebraran uns funerals que seran presidits pels reis de l'Estat espanyol. En el moment de la sortida sonarà l'himne olímpic, interpretat pel carilló del Palau.

La mort de Samaranch va suscitar al llarg del dia d'ahir la reacció de representants institucionals i del món de l'esport, polítics i sectors empresarials, que van lamentar la pèrdua d'un referent en l'olimpisme espanyol i de les relacions internacionals.

Els reis van enviar un telegrama de condol a la família de Samaranch, al qual van reconèixer la seva "vocació de servei" per Catalunya i Espanya, i el seu "compromís" amb l'esport i l'olimpisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.