Esports

“Fora de mercat”

El Barça reacciona amb incredulitat al fitxatge de Cristiano. Ferrer diu que “cap jugador val 95 milions” i Sala i Martín es pregunta d’on treu els diners el Madrid

El Barça mira des de la distància els moviments del Madrid i no pot evitar una exclamació d’incredulitat. No per l’incert projecte esportiu que intenta construir el club blanc, sinó pels milions d’euros que Florentino Pérez està invertint. Si el traspàs de Kaká per gairebé 67 milions Joan Laporta va qualificar-lo “que no és de mercat”, ahir el vicepresident de màrqueting i mèdia, Jaume Ferrer, va valorar en el mateix sentit el fitxatge de Cristiano Ronaldo per 94 milions. “Està fora de mercat. Cap jugador val aquesta quantitat”, va expressar des de Montmeló l’aspirant a presidenciable blaugrana.
Les xifres que mou el Madrid –s’ha publicat que es gastarà uns 300 milions– no acaben de quadrar per als experts econòmics de la junta del Barça. El directiu Xavier Sala i Martín es preguntava d’on treu tants diners Florentino i va instar-lo a explicar-ho. “Seria bo que ho aclarís. Com pot ser que a un equip de futbol li deixin tots aquests diners, tenint en compte l’actual situació econòmica del país i la política de restricció de crèdits que estan seguint tots els bancs?”, va dir a RAC 1.

El club tem una inflació
Sala i Martín va rebatre la tesi de Florentino que recuperarà la inversió a base de màrqueting. “Diu que ho podrà sufragar venent samarretes, però n’hauria de vendre 30 milions i això és impossible”, va assenyalar un altre dels aspirants continuistes a dirigir el Barça després de Laporta.

Sigui com sigui, el Barça tem una inflació del mercat que jugui contra els seus interessos. “Quan es paguen quantitats tan grans, roden per tot el circuit del futbol i fa que altres clubs també puguin demanar quantitats grans. Hi pot haver una forta inflació”, va comentar Ferrer.

El cas Valdés s’encalla

D’altra banda, a les oficines del Barça segueixen els esforços per tancar les renovacions de Márquez, Puyol i Valdés. El cas del porter es visualitzava com la més complicada i de moment els fets ho estan corroborant. La reunió d’ahir de tres quarts d’hora entre Txiki Begiristain i el representant de Valdés, Ginés Carvajal, no va significar cap avançament. La negociació està encallada.

“Hem presentat una oferta, però estem molt lluny”, va afirmar Carvajal en acabar. “No serà fàcil. Respecto els interessos del club, però el Víctor mai ha demanat augments. Ara que ens toca renovar, ens toca demanar. I el futbol no s’acaba al Barça”, va afegir mig amenaçador Carvajal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.