Esports

Messi dóna les gràcies al Barça per poder quedar-se a jugar a la Xina

Cas Messi

El davanter del FC Barcelona, Lionel Messi, ha donat les gràcies aquest dijous al seu club per permetre-li quedar-se a la Xina a jugar els Jocs Olímpics i no reclamar-lo, just després de la victòria de l'Argentina contra Costa d'Ivori en la qual ha contribuït amb un gol i una passada de gol.Al final del partit, Messi ha volgut donar les gràcies al Barcelona, i especialment al seu tècnic, Pep Guardiola, per haver-li deixat complir el seu somni olímpic i optar a renovar l'or argentí d'Atenes 2004 amb els seus companys.

Messi ha marcat un dels dos gols que han donat la victòria a l'Argentina contra Costa d'Ivori en la fase prèvia al torneig olímpic que se celebra a Xangai. Amb el passi de Riquelme, Messi ha avançat en el minut 43 la selecció argentina. Agüero també ha marcat un gol que després li han anul·lat per fora de joc. A la segona part del partit, els africans han empatat amb un gol de cap de Sekou Cisse. Finalment, però, Lautaro Acosta ha aconseguit la victòria argentina en els minuts finals del partit, després d'un rebuig del porter al tir de Messi.

Amb aquest triomf, els argentins són líders del grup A després de l'empat entre Austràlia i Sèrbia (1-1).

El Barça permet Messi jugar amb l'Argentina
El Barça ha confirmat aquest dijous al migdia que permet Lionel Messi jugar els Jocs Olímpics amb la selecció de l'Argentina, un cop constatat que fer-lo tornar seria insostenible emocionalment per al davanter. El club també ha tingut en compte que la federació argentina contractarà una assegurança per si el jugador es lesiona a la Xina i que el seleccionador es compromet a no convocar-lo per a partits amistosos.

Amb aquesta decisió es posa punt i final al culebró de Messi. El secretari tècnic del Barcelona, Aitor Txiki Begiristain, i l'entrenador del primer equip, Josep Guardiola, han explicat que la posició del club ha canviat "arran de la conversa mantinguda amb el jugador" després de saber-se que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS). "Vaig notar molta tensió emocional, Leo estava sotmès a una pressió molt forta, amb tot un país pendent d'ell, i no tenia sentit portar-lo a Barcelona si ell havia de continuar amb el cap als Jocs", ha argumentat Guardiola. Tant l'entrenador com el secretari tècnic entenen que, a la tornada, després dels Jocs, "Messi donarà tot el rendiment possible perquè tornarà feliç".

Guardiola no creu que l'afició se senti decebuda pel fet que, finalment, un jugador clau com Messi no jugui els partits de la prèvia de la Champions, en què el Barça es juga l'última oportunitat de participar en la competició europea la pròxima temporada. "Saben que tenen un jugador fantàstic, que ha fet grans coses pel club i que en farà més, i entendran que l'oportunitat de jugar uns Jocs Olímpics pot ser només un cop a la vida. I els companys de la plantilla han estat al corrent de tot el procés i també ho entenen", ha sentenciat l'entrenador.

Al final de tot el procés, però, Begiristain defensa que ha valgut la pena enfrontar-se a la FIFA "per demostrar que el Barça tenia raó, que els clubs no tenen cap obligació d'alliberar els jugadors menors de 23 anys fora de les dates FIFA i que fins ara hi havia un buit legal que ha sigut el que realment ha provocat la pressió sobre Messi".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Engega el Barça de Flick

BARCELONA
 

400.000 euros per Núñez

BARCELONA / girona
 
 

Una cessió per créixer

girona
 
PARÍS 2024

‘La Seine olympique’

 

Djokovic, sense desgast

BARCELONA / LONDRES
 

Més joventut i talent

girona
 

Impacte Lamine Yamal

barcelona