Esports

Mor Nicolau Casaus a l'edat de 94 anys

L'exvicepresident del FC Barcelona Nicolau Casaus ha mort aquest dimecres a la nit a Castelldefels als 94 anys.

Albert Vicens, vicepresident del FC Barcelona, ha reconegut que "desapareix un símbol carismàtic que tenia un lligam importantíssim amb el club. Representava la voluntat d'estendre el barcelonisme arreu del món. Amb la seva bonhomia i el seu caràcter era un gran ambaixador del Barça", segons recull el web del Barça.

Com a mostra de condol, a partir d'aquest dijous les banderes del Club onejaran a mig pal.

La cerimònia religiosa per acomiadar Casaus tindrà lloc aquest divendres, a les dotze del migdia al Tanatori de Les Corts de Barcelona.

Tracte amb les penyes
El nom de Nicolau Casaus ha estat sempre lligat al món de les penyes barcelonistes, amb les quals va compartir milers d'actes per convertir-se en un dels directius més estimats per l'afició del Barça, club del qual va ser vicepresident entre 1978 i 2003.

Casaus va néixer a Mendoza (l'Argentina) el 12 de febrer del 1913, però als cinc anys es va traslladar juntament amb la seva família a Igualada (Anoia). Va entrar en contacte amb el club a través del món de les penyes, i el 1965 es va presentar a les eleccions a la presidència.

El president guanyador, Narcís de Carreras, li va donar autorització per representar al club entre les penyes, atenent al seu enorme carisma entre la massa social del Barcelona, un dels clubs amb més penyes i associacions d'aficionats de tot el món.

Casaus també es va presentar a les eleccions del 1978, guanyades per Josep Lluís Núñez, qui li va oferir el càrrec de vicepresident. A partir de llavors, Casaus es va convertir en l'encarregat de representar el club en els viatges de l'equip i en una infinitat d'actes públics relacionats amb els aficionats en multitud de pobles i ciutats. Va recórrer milers de quilòmetres en nom del Barça.

Casaus va deixar el càrrec de vicepresident el 1999, però va seguir acudint al seu despatx a les oficines del club fins al 2003. El seu delicat estat de salut i l'arribada a la presidència de Joan Laporta i el seu equip directiu van portar Casaus a deixar el seu despatx.

Els últims anys de la seva vida, Casaus amb prou feines va protagonitzar aparicions públiques perquè la seva salut es va anar deteriorant progressivament.

Per al soci i aficionat blaugrana sempre quedarà la seva imatge somrient, amb un enorme cigar entre els dits, i el seu gran carisma i universalitat com a barcelonista, ja que el seu tracte i cordialitat van ser destacats no només per seguidors del Barcelona, sinó també per rivals esportius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.