Esports

Elefants de tots colors

Els objectius són "rehabilitar l'esport i alleugerir-lo" i "constituir-se en catalitzador d'activitats, idees i debats"

Dues associacions en clau barcelonista: "Esport, Fundació i Ciutadania" i "Òmnium Blaugrana", presidides respectivament per Mario Romeo i Jaume Guixà, precandidat a les eleccions del Barça l'estiu passat, es presenten dimarts 10 de juliol en societat. Malgrat que Mario Romeo, notari de professió, insisteix a desmarcar la seva associació de l'òrbita barcelonista, el nom adoptat per a la mateixa i el fet que ell mateix va temptejar la possibilitat de presentar-se a les eleccions de l'estiu passat, suposen una contradicció.

El nom "Esport, Fundació i Ciutadania" parafraseja el lema "Esport i Ciutadania", ideat per Josep Sunyol i Garriga, president del Barcelona, diputat i periodista, que l'any 1936 va morir afusellat, per defensar les causes de l'humanisme i la democràcia. L'objectiu és, segons s'ha informat des de l'associació, "ajudar a rehabilitar l'esport i alleugerir-lo de l'excessiva contaminació a què està sotmès per immenses pressions econòmiques, polítiques i mediàtiques".

També serà presentat demà "Òmnium Blaugrana", grup de debat barcelonista, al capdavant del qual hi ha Jaume Guixà, un dels precandidats a les eleccions del FC Barcelona l'estiu passat. Segons els promotors, l'associació esmentada es constitueix, en aquest cas, com "una associació oberta, plural i participativa, integrada per socis i aficionats del Barça, que pretén constituir-se en motor i catalitzador d'activitats, idees i debats que ajudin el club a projectar-se allà on actualment no arriba i polsar les opinions de la massa social".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.