Esports

David Ferrer venç el suís Stanislas Wawrinka i passa a una final del Godó amb accent català

A la sisena ha sigut la vençuda. Després de sis anys de presència ininterrompuda a Barcelona, David Ferrer, cinquè jugador mundial, per fi jugarà la seva primera final del Godó, l'objectiu que s'havia marcat abans de començar el torneig.

Al jugador de Xàbia (Marina Alta) li ha costat gairebé dues hores segellar la seva presència en l'última ronda: un llarg primer set (7-6), que ha tingut gairebé perdut, i un altre parcial molt més lleuger (6-3) en què ja s'ha sentit dominador de la situació, contra el suís Stanislas Wawrinka, catorzè cap de sèrie.

L'helvètic, un jugador que arrisca sempre, que copeja dur, amb un repertori de cops complet, però que no es mou amb la mateixa agilitat que els grans especialistes en terra batuda, ha portat la iniciativa -a la pista i al marcador- en una primesa fase, en què ha tingut 5-4 i servei i una bola de set en el tie-break (6-5), que ha desaprofitat.

Ferrer, li ha donat la volta al partit, s'ha emportat el primer parcial en un llarg joc de desempat (10-8) i llavors ha estat ell qui ha passat a l'atac. Cada vegada més centrat, cada vegada amb més confiat, ha anat minant la moral de Wawrinka, com fan els grans en terra, canviant de ritme, movent la bola d'aquí allà, desgastant el seu adversari per convidar-lo a fallar.

Una ruptura en el cinquè joc del segon set li ha servit per anar-se'n cap amuntt. Aquí, Wawrinka, 27 del món, ha començat a veure la pista més petita, la final més llunyana, i el de Xàbia, animat pel públic de la central, s'ha engrandit encara més.

Ferrer ha acabat molt bé, molt sencer, molt sòlid, amb el braç molt deixat anar i amb un altre break en l'últim joc per signar el 6-3 definitiu i guanyar el partit.

S'ha rescabalat a més de la derrota que el suís li va infligir fa dos anys en els setzens de final del Godó i ha desfet, a favor seu, la igualtat que fins avui hi havia entre tots dos (dues victòries per a cadascun en els seus duels al circuit).

Ha complert a més amb els pronòstics del torneig, perquè el primer cap de sèrie, Rafael Nadal, i el segon favorit, ell mateix, jugaran la final de Barcelona. Una final d'altura entre dos tennistes dels Països Catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.