Esports

El llistó puja a Mestalla

Jornada 34

El Barça torna avui a València, l'única ciutat de la Lliga de la qual guarda bon record aquesta temporada. Allà, al camp del Llevant, del cuer inapel·lable, va aconseguir l'única victòria com a visitant, ja fa dos mesos i mig, i aquesta dada és la que explica que ara estigui a quatre punts del Madrid.
La credibilitat blaugrana a fora és gairebé inversament proporcional a la de casa, però aquesta nit es trobarà un rival en una situació molt pitjor, immers en una crisi profunda, quasi de caràcter institucional. Ni un ni l'altre ja no poden cedir més punts: el València perquè ha de frenar la caiguda lliure; el Barça perquè no ha de perdre de vista el líder, a una setmana de rebre els blancs al Camp Nou.

Frank Rijkaard saludarà un vell amic seu i del barcelonisme, Ronald Koeman, que segurament mai no haurà volgut tant la derrota del Barça com avui. És tanta la necessitat valencianista que la reacció sembla obligada.

5 partits sense marcar
L'equip xe acumula cinc partits complets sense marcar ni un gol, a 19 minuts de batre la pitjor sequera realitzadora de la seva història. Koeman, que només du set partits a la banqueta de Mestalla, ja comença a veure qüestionada la seva feina. Fora d'Europa i setè a la Lliga, a 10 punts del primer, el València espera trencar aquesta dinàmica contra el Barça. "Pot ser el punt d'inflexió que necessitem", va afirmar Koeman, que recupera Albelda, Edu, Baraja i Joaquín.

El Barça és conscient que toparà amb un València ferit, però confia a ratificar els símptomes de recuperació que ha mostrat les últimes jornades. És a dir, més pressió, joc col·lectiu i velocitat en la circulació de pilota. A aquest creixement s'hi afegeix la recuperació de dos puntals com Eto'o i Deco.

A excepció d'Henry, Rijkaard disposarà del gruix de la plantilla i això fa que l'alineació tingui diverses incògnites, a partir de la titularitat o no de Ronaldinho, a qui va demanar "sacrifici". Sense ell, l'onze inicial quasi surt sol, amb Iniesta a la davantera. Amb ell, alguna peça que rutlla ha de caure: ¿Xavi? ¿Deco, que encara no ha estat titular després de la lesió? ¿Touré, que està a una targeta de la suspensió? "Podria ser que el reservéssim per al Madrid", va afirmar Rijkaard.

"Com més fort millor"
En tot cas, jugui qui jugui, el tècnic holandès va demanar als seus homes que entrin al partit "com més fort millor". No ho va dir perquè sí, sinó tant pels dos gols encaixats abans del minut cinc en els dos darrers partits com pel que significaria per al València veure que les coses se li torcen ràpid.

Amb tot, Rijkaard va voler treure pressió al matx assegurant que és un partit "importantíssim, però no clau". "Quedaran moltes jornades, tot i que sí que és veritat que mentalment faríem un pas endavant", va valorar.

Si fos així, el Barça deixaria enrere aquell 29 de setembre al Ciutat de València, última victòria a domicili, i podria afrontar la visita del Madrid amb molta més tranquil·litat. No seria un cop d'autoritat, va indicar Rijkaard, satisfet amb els últims esdeveniments a Can Barça i a l'espera de veure l'horitzó culer més nítid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.