Esports

Pols definitiu a Laporta

Barça

La reunió d'avui de la directiva del Barça pot convertir-se en un escac a Joan Laporta però també en un contraescac per als nou directius que han pensat dimitir si no ho fa el president. Quatre dels cinc vicepresidents (Albert Vicens, Ferran Soriano, Marc Ingla i Jaume Ferrer, tots menys Alfons Godall) ja han transmès al màxim mandatari que el millor per al club és que plegui, però s'han trobat amb un enroc. Els últims moviments són d'autèntica partida d'escacs. Per intentar aturar les dimissions del sector crític de la junta, Laporta està disposat a posar el seu càrrec a votació de l'assemblea de compromisaris de l'agost.
Tot està tan enredat com obert. Els directius van reunir-se dimarts a la nit en un sopar informal que es va allargar cinc hores amb la intenció de clarificar postures després del "vot de càstig" rebut amb la moció de censura. Segons ha pogut saber aquest diari, Laporta va subratllar que no pensa dimitir i va intentar convèncer els directius que li facin costat fins al 2010, tot apel·lant a la seva "coresponsabilitat". El president va admetre errors propis, però va esgrimir que totes les decisions del club s'havien pres de forma col·lectiva.

Sopar sense solucions
Lluny d'acostar posicions, però, la divisió de la junta es va palesar fins i tot en l'ordre en què els dirigents van donar per acabat el sopar. Soriano i altres directius crítics van marxar una hora abans que Laporta, cansats de les respostes que donava el president per sortir de la crisi. Ingla, tot i que va plantejar a mitjà termini la dimissió -ara s'ha compromès a tancar la plantilla-, va quedar-se una estona més intentant fer de mediador de grups. L'AVUI ha pogut confirmar que Ingla s'ha repensat dimitir i que el seu sentit de club passa per solucions de consens.

Vicens, Cambra, Murtra i Vilaseca sí que dimitiran avui si Laporta no ho fa. La posició de Soriano és clau per entendre les conseqüències de la reunió d'avui, ja que si dimiteix l'acompanyarien fins a quatre directius més.

Entre el vicepresident econòmic i Laporta cada cop hi ha més recels. El dilema per a Soriano és si dimitir -quedaria fora d'òrbita per a les eleccions del 2010- o continuar, a risc de desgastar-se, en una situació de poca complicitat.

Fer-ho per "generositat"
Amb tot, algun directiu consultat no descartava ahir a la tarda que Laporta acabés dimitint per "generositat", amb la qual cosa es transitaria cap a unes eleccions el 2009... si no dimiteixen alhora els afins al president. El nombre mínim de directius que segons els estatuts ha de tenir el Barça és de 14 i la dimissió d'un dels dos blocs comprometria arribar a aquesta xifra.

Per si de cas, Laporta ha contactat amb potencials substituts dels eventuals dimissionaris entre els quals hi hauria dos exdirectius de l'època Gaspart. Els nous dirigents haurien de ser ratificats en assemblea, cosa altament improbable. Cedir i jugar? Qui mou peça en aquest escac?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.