Esports

Thierry Henry ja vesteix de blaugrana

L'aniversari del Camp Nou es recorda vorejant amb una corona de llorer l'escut del club, situat a la part esquerra de la samarreta

Thierry Henry ja vesteix amb el colors del FC Barcelona. Aquesta tarda ha estat presentat oficialment al Camp Nou davant de milers d'espectadors aplegats per donar la benvinguda al nou integrant de la plantilla blaugrana.

Joan Laporta, president del Barcelona, ha reconegut durant la presentació del jugador, que el davanter francès és una vella aspiració del club català, des que Johan Cruyff era l'entrenador, i ha revelat que la clàusula de rescissió del seu contracte serà de 125 milions d'euros.

Henry, arribat al Barcelona procedent de l'Arsenal a canvi de 24 milions d'euros i per quatre temporades, és un "desig que ve de lluny", segons Laporta.

"El Barça el vol des de fa temps. Ja fa molt que es parlava d'ell, Johan Cruyff el va voler incorporar quan era molt jove i en la nostra candidatura a les eleccions de 2003 era un dels jugadors que es contemplava. L'any passat també ho vam contemplar i finalment ha pogut ser", ha comentat un eufòric Laporta.

Per al dirigent barcelonista, Henry "és un fitxatge dels socis i els aficionats. Ve al Barça per ells, perquè el desig dels seguidors és que vinguin els millors jugadors del món, i no hi ha dubte que Henry és un dels millors del món".

Laporta creu que Henry, que lluirà el dorsal 14, aportarà "qualitat, experiència i compromís" com a jugador del Barça, i ha alabat "la dignitat i el respecte" que Henry ha mantingut amb l'Arsenal en el seu comiat del club anglès.

També ha destacat el "treball en equip" del Barcelona que ha permès la incorporació de l'internacional francès, amb especial menció al director esportiu, Aitor Txiki Begiristain, i al vicepresident econòmic, Ferran Soriano.

Nova equipació
Prèviament a la presentació de Thierry Henry s'ha donat a conèixer la nova equipació del Barcelona per a la temporada 2007-08. Les principals novetats són la inclusió d'un recordatori del 50è aniversari de la construcció del Camp Nou, que se celebrarà el pròxim 24 de setembre, i la recuperació de les clàssiques tres franges verticals, a més del color blau turquesa de la segona equipació.

L'aniversari del Camp Nou es recorda vorejant amb una corona de llorer l'escut del club, situat a la part esquerra de la samarreta, amb un senzill lema: 'Camp Nou 1957-2007'.

També l'escut que apareix en el pantaló, a la cama dreta, està envoltat per la corona de llorer i la inscripció en record dels 50 anys de l'estadi, inaugurat el 24 de setembre de 1957.

En la part baixa de la samarreta figura també una etiqueta que reprodueix el símbol utilitzat en el pòster de la inauguració de l'estadi.

A més, la samarreta que el Barcelona utilitzarà la temporada que ve recupera les franges verticals característiques del tradicional uniforme blaugrana. En contrast amb l'última samarreta, que només presentava dues franges, una blava i una altra grana, a l'estil de la utilitzada durant la temporada del Centenari, la nova equipació presenta tres franges, dues de color grana i una, la central, de color blau.

Les mànigues també tornen a ser bicolors (durant la temporada recent conclosa, cadascuna presentava un color, una blava i una altra grana), i la primera equipació del porter inclou diverses franges verticals de color negre i gris.

Del groc i el taronja al blau turquesa
La segona equipació manté la innovació de temporades anteriors, quan es va utilitzar el groc i el taronja: en aquesta ocasió serà de color turquesa, un blau molt lluminós adornat amb groc en els rivets de les mànigues de la samarreta i el pantaló.

"Està inspirat en els grans jugadors de la història d'aquest club i en el mar de la nostra ciutat", ha explicat Carlos Homedes, director general a Espanya de Nike, la firma que vesteix al Barça, durant la presentació de les noves equipacions davant unes 1.200 persones al Camp Nou, la majoria desitjoses de presenciar en directe la presentació de Thierry Henry.

Alguns elements introduïts en la samarreta durant la presidència de Joan Laporta segueixen invariables, com la senyera a la part posterior del coll, en un escut, o el lema més que un club a la part interior de la samarreta, també a l'altura del coll.

Joan Laporta, president del club, ha estat l'encarregat de presentar les noves samarretes juntament al representant de Nike, que ha fet entrega al club d'una samarreta commemorativa amb el dorsal 50 i el nom Camp Nou en record del cinquantè aniversari de l'estadi del club.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.