Esports

Les entrades del derbi només es podran comprar amb carnet de soci de l'Espanyol

Esports

El precedent encara està calent i obligava a prendre mesures. La vergonya del derbi del 27 de setembre, amb el partit aturat per la pluja de bengales, exigia reaccions i l’Espanyol les ha pres. I contundents. El club blanc-i-blau veta l’entrada a qualsevol aficionat del Barça si no ha tret les entrades a través d’un soci periquito. Ni Servicaixa, ni Telentrades ni res que no sigui anar a les taquilles del Lluís Companys amb un carnet de soci per poder assistir al duel ciutadà. Per primer cop es fa ús del dret d’admissió al futbol estatal.

Pedro Tomás va reunir-se al Lluís Companys amb els responsables de seguretat de l’Espanyol. La trobada va servir per prendre mesures per intentar tenir del tot identificats els espectadors del derbi de la pròxima setmana. Només podran entrar al Lluís Companys els socis periquitos i els seus acompanyants, siguin d’un equip o de l’altre. Limitacions en la compra (a taquilles) i en la quantitat (màxim de tres entrades per carnet). “El que queda clar és que el soci, en comprar entrades, deixarà enregistrat on i a qui l’hi dóna”, va ressaltar el director general de l’entitat blanc-i-blava, Pedro Tomás.

Una festa esportiva
La demostrada incapacitat per controlar els violents provoca mesures extremes. El dubte és si paguen justos per pecadors, ja que el càstig als violents pot impedir l’assistència d’aficionats barcelonistes o de qualsevol interessat en el partit en si. Per primer cop es fa ús del dret d’admissió per la gravetat del precedent. “El que hem de garantir després dels antecedents és la seguretat absoluta dels socis i acompanyants que vulguin venir a disfrutar d’uns quarts de la Copa. Ha de ser una festa esportiva del màxim nivell”, va indicar Tomás, que va apuntar que la mesura té números de repetir-se en el futur.

L’últim derbi va acabar amb incidents derivats d’uns impresentables i les errades comeses per les forces de seguretat, des de la sortida escortada dels Boixos Nois cap a Montjuïc, passant pels escorcolls, fins a la passivitat davant la pluja de bengales. Els Mossos no parlaran del dispositiu previst fins a la setmana que ve, si bé van expressar a l’AVUI la preocupació per si els radicals decideixen actuar fora de l’Estadi.

El Barça, al seu torn, accepta la mesura dins “la concòrdia i la voluntat de restablir relacions”, segons van explicar fonts blaugranes a l’AVUI. Si hi ha aficionats blanc-i-blaus que vulguin anar al Camp Nou en el partit de tornada, podran adquirir les entrades per les vies habituals. Els precedents indiquen que els problemes són a Montjuïc, així que s’han pres mesures: reservat el dret d’admissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.