Esports

Kíev-Barça: Per no perdre els papers

A Kíev xiularà l'anglès Webb, l'àrbitre que va desafiar Messi i expulsar Guardiola al Barça-Bayern de fa 9 mesos

Prou que Pep Guardiola ja l'ha batejat com "el partit de l'any", però de moment sembla que la cita de demà a Kíev aparegui gairebé com un tràmit. Per descomptat el Mundial de clubs, però fins i tot el derbi de dissabte van guanyant espai com a referent general. Per no parlar que venim de la Pilota d'Or de Messi i anem cap al FIFA World Player, segurament també de Messi. Però el fet és que el Barça hi posarà bastant en joc a l'Olimpiski, perquè pot rebre el premi del liderat de grup, el regal enverinat del segon lloc o la condemna del descens a la Lliga Europa. Sort que la UEFA va donar ahir un cop de mà al tècnic de Santpedor en la tasca de mantenir la tensió i l'atenció dels jugadors: Howard Webb és l'àrbitre triat.

Qüestió pràcticament banal per a la resta de mortals, trobar-se l'anglès a Kíev ha de posar en alerta el vestidor blaugrana. Webb és d'aquells àrbitres que treuen de polleguera Guardiola i els seus, perquè tolera fins a l'extrem el joc dur però és intolerant amb allò que l'afecti directament, sigui la protesta o el que ell entengui com a engany. I al Barça ho saben.

Webb, de 38 anys i sergent de la policia de South Yorkshire (en excedència de cinc anys), és qui va expulsar Guardiola al Barça-Bayern dels quarts de final de l'última Champions. En Pep -ho va admetre ell mateix- va perdre els papers i va protestar iradament per una groga a Messi. A l'argentí li havien fet un penal de llibre, que Webb va convertir en amonestació per llençar-se a la piscina; Webb també va tolerar -no les va sancionar- dues agressions de Van Bommel al mateix Messi. I és el mateix àrbitre que, en el Xakhtar-Barça de la primera fase, havia permès als colzes de Brandão campar ben lliures sense mostrar-li ni una trista groga.

Un clàssic a la suïssa

Se'n parlarà al vestidor. Hi pensarà en Guardiola, a qui la sang calenta el va trair vuit vegades com a jugador del Barça i dues més en el debut a la banqueta del Barça B (els dos cops contra el Manlleu, curiosament). Però també per la part que toca als jugadors, en un partit que demanarà caps molt freds i màxima concentració. No debades Guardiola s'endú tothom avui a Kíev, Milito -primera convocatòria després de la lesió- i Txigrinski -que no pot jugar la Champions- inclosos.

I en tot plegat hi pensarà també Leo Messi, que té un compte pendent amb Webb i que ahir va admetre a la web de la FIFA, amb relació a l'exhaustiva informació que Pep Guardiola facilita als jugadors per afrontar cada partit, que "aquí no es deixa res a l'atzar".

Per cert, resulta significatiu que la FIFA entrevisti Messi el mateix dia que dóna la llista de cinc finalistes del FIFA World Player: Messi, Xavi, Iniesta, Cristiano i Kaká. Sembla que la versió suïssa del clàssic (la gala del dia 21 és a Zuric, seu de la FIFA) també caurà del costat blaugrana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’amiant arriba a la Champions

 

Retorns i urgències

barcelona
 
 

Territori Champions

GIRONA
 
la crònica

Perseguint el somni olímpic

Mataró
 

Tot comptant els dies

La Bisbal d’Empordà
 

El gol es resisteix als de davant

Girona
 

En hores baixes

barcelona