Esports

"La diferència és ridícula, amb una relliscada ens atrapen"

Guardiola assegura que l'objectiu continua sent guanyar els set partits que queden. No es refia del Reial Madrid i reclama la mateixa intensitat exhibida al Santiago Bernabéu

Lluny d'envalentir-se per la magnífica victòria al Bernabéu, Pep Guardiola va tornar a fer una crida a la responsabilitat en el retorn a la competició després del clàssic.

El tècnic insisteix que la lliga estarà viva fins al final, i és per això que demana als seus un últim esforç amb vista a l'últim tram de la temporada. "Jo tinc la convicció que la lliga no es decidirà fins a l'última o les dues últimes jornades. Competim contra un rival molt fort. Si van guanyar dotze partits consecutius són capaços de guanyar els set partits que queden. Sabem que no ens regalaran res i que la lliga l'hem de guanyar nosaltres".

I deixa clar quin és l'únic objectiu que s'han traçat per guanyar el campionat: "Podem sortir a defensar els tres punts i l'average que tenim o tractar de guanyar els set partits que queden, que és el que buscarem".

Per tot això, considera que ocupar el lideratge no els ha fet canviar gens el seu plantejament. "El nivell del rival amb el qual estem competint fa que l'avantatge que tenim sigui ridícul. Amb una relliscada ens atrapen. Si guanyem demà [aquesta nit] farem un pas molt gran endavant; en canvi, si perdem, el pas serà gran, però enrere".

I és per això que demana als jugadors que surtin de la mateixa manera que ho van fer al Bernabéu: "L'objectiu que ens hem marcat és no poder reprotxar-nos res d'aquí a final de temporada. Volem jugar igual d'intensos i seriosos que a Madrid. Vam córrer com animals. Tots. I aquest és l'únic camí, sabem que si ens descuidem en els detalls el Reial Madrid ens agafarà".

Diu que ell no avalua el calendari. "Ens equivoquem de totes totes si pensem que els dotze punts de casa els guanyarem fàcilment. Precisament, aquests equips són els que tenen més possibilitats de donar-nos un ensurt. Jo dono la mateixa importància al Xerez que a qualsevol altre rival". Demana als seus que l'única fórmula aplicable al camp és continuar sent igual de solidaris que fins ara: "Estem on estem per mèrits de tothom. Messi està sent determinant, però sol no pot. Seria trist i egoista que tres s'enduguessin tot el protagonisme. En aquest vestidor, tothom és partícip dels èxits".

El tècnic del Deportivo, Miguel Ángel Lotina, va asseverar ahir que Guardiola era el millor tècnic del món. El de Santpedor no es va quedar curt en els elogis: "Li ho agreixo, però li he de rebatre l'opinió. Jo acabo de començar. Ell, si no m'equivoco, és el segon tècnic amb més partits dirigits. Tant de bo algun dia la meva trajectòria es pogués assemblar a la seva. El mèrit és la trajectòria i la seva és molt àmplia. Lotina és molt millor entrenador que jo".

Va ser curiós quan se li va demanar una opinió sobre el migcampista Guardado, un dels millors jugadors del Deportivo: "Té molt de talent és molt resistent, molt perillós, molt treballador i amb molt de recorregut".

Sense voler-ho, definint el mexicà va fer un dibuix precís del seu equip. D'un equip que per guanyar la lliga ha de continuar sent talentós, resistent, perillós, treballador i, el més important, amb recorregut. Ell està disposat a recordar-ho tantes vegades com calgui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.