El Tau supera el Barça (70-74)

Bàsquet Lliga ACB

Convençut del seu enorme potencial i ajudat per l'extraordinària contribució de Sergi Vidal, el millor del partit, el Tau Cerámica ha despullat al Palau Blaugrana el Regal Barcelona (70-74) en un intens partit, resolt amb més dificultats de les previstes a favor del líder de l'ACB.

Sense necessitat d'apel·lar a l'encert de Rakocevic o al poder de Splitter, el Tau ha guanyat a Barcelona gràcies als secundaris. Jugadors com San Emeterio (10 punts en 14 minuts) i especialment Sergi Vidal (18 punts, 4 rebots i 2 assistències) han despullat la xarxa defensiva del Barça, massa pendent de les figures del Tau. L'equip vitorià, tot i això, s'ha vist obligat a forçar fins a la botzina final per embutxacar-se la victòria.

Víctima de la seva pròpia ansietat, el Barcelona no ha sabut oferir la seva millor versió. Ha començat el partit amb seguretat (12-4, min. 6), però quan el Tau ha empatat, amb un parcial de 0-8, ha estat incapaç de tornar a remuntar. La defensa de l'equip basc ha anul·lat els millors tiradors del Barça. Barac, Splitter i Teletovic s'han sacrificat en defensa en els seus duels amb Andersen, Santiago i Fran Vázquez.

Un triple de McDonald ha col·locat l'equip de Ivanovic per davant al marcador (12-15, min. 8) per primera vegada. El Tau ha començat a governar el partit i no li ha tremolat el pols davant d'un Barcelona enèrgic, però sense referents; amb prou feines Navarro, 19 punts, màxim anotador del partit.

Amb 31-44 al descans, el Tau ha guanyat una renda suficient per moure el partit tal i com volia. També l'ha acompanyat el factor sort, una desena de pilotes dividides que sempre han caigut de la seva banda.

Però sostingut pel caliu del seu públic i per una innegable fe, el Barcelona s'ha resistit a la derrota fins a l'últim quart. Amb 52-61 al marcador, ha afrontat els últims deu minuts convençut de la remuntada, encara que amb més coratge que joc.

Un altre triple de l'omnipresent Vidal semblava disparar definitivament el Tau (54-66). El Barça ha esgotat les opcions (65-68, min. 36) i ha arribat a col·locar-se a dos punts (68-70) quan faltava un minut i mig per a la conclusió del partit.

Però una falta antiesportiva de Sada a Mickeal ha decantat el partit a favor del Tau (70-74, min. 39), confirmat al Palau com l'equip més complet i versàtil de la Lliga ACB davant d'un Barcelona que ha vist tallada la seva ratxa de nou victòries consecutives en el retorn de Dusko Ivanovic a la pista blaugrana.