Esports

Comiat amb debat

Els blanc-i-blaus tanquen una etapa de 12 temporades a l’estadi Lluís Companys amb més de mitja plantilla sense el futur clar. El públic protestarà per la mala gestió de Sánchez Llibre

Res en joc a l’última jornada. La ratxa de 22 punts de 27 ha evitat un cara o creu al darrer capítol de la temporada, perquè la permanència va quedar segellada a Almeria. L’epíleg, però, no queda exempt d’interès perquè el duel amb el Màlaga suposarà el punt final a 12 temporades al Lluís Companys, en un comiat amb debat perquè s’espera que el soci periquito faci palès el seu malestar amb la gestió de la directiva d’aquests últims temps. Tant de patiment passarà factura a Daniel Sánchez Llibre.

Els aficionats de l’Espanyol viuran una cita estranya. D’entrada, és dia de comiats. Quants? Pregunta de resposta impossible en aquest precís moment. Set jugadors acaben contracte i sembla que tan sols hi ha interès real per renovar Iván de la Peña i Kameni, així que és hora d’agrair la tasca aportada, amb més encert o menys, a David, Chica, Rufete, Nené i Lacruz. Potser al final continuarà algun més o saltaran tots.

Tampoc es pot oblidar els qui tenen contracte. Com Raúl Tamudo, que ha de decidir si exhaureix l’any de compromís encara pendent o comença una última aventura. Sergio Sánchez, al seu torn, va avançar divendres que pot ser l’últim partit perquè té ofertes, situació que a l’estiu poden afrontar altres jugadors com Jarque, Pareja, Moisés i Luis García. Menció a part per als qui no semblen entrar en els plans de Pochettino, que tampoc no ha signat la renovació, com ara Coro, Valdo, Béranger, Lola i Finnan.

La llista de comiats podria ser tan extensa que potser els 90 minuts es faran curts. L’estadi de Cornellà suposa una nova etapa que cal afrontar amb estabilitat. Així, els adéus no afectaran només la gespa. La llotja viurà per última vegada la presència d’executius com Pedro Tomás o el cap de màrqueting, Adolfo Bara, que pagaran una part dels plats trencats per la mala gestió.

Fi de festa digne

Una forta protesta a les graderies dels Lluís Companys pot comportar igualment l’adéu de l’eix central de la junta directiva presidida per Daniel Sánchez Llibre, així que el duel d’aquesta tarda pot marcar un abans i un després.

La tarda de comiats deixa en segon terme el partit. Pochettino demanava als jugadors un adéu de Montjuïc victoriós, una fi de festa agradable amb el Màlaga de convidat de pedra. No serà fàcil que l’Espanyol mantingui la tensió necessària després de mesos amb l’aigua al coll. Fi d’etapa al Lluís Companys en una jornada que pot marcar el futur, dins i fora la gespa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.