Esports

Consternació per un símbol

L'Espanyol arriba a Barcelona sense el cos de Jarque, mentre el món de l’esport s’uneix en el dolor per la mort del capità blanc-i-blau

L’Espanyol ha arribat aquest diumenge a primera hora de la tarda a Barcelona, colpit per la sobtada mort del seu capità, Dani Jarque. El desconsol de l’expedició era tan gran que ni tan sols la presència d’aficionats periquitos a l’aeroport del Prat o a l’estadi de Cornellà, per tal de donar-los escalf, aconseguia alleujar-los. Mentrestant, la despulla del jugador català restava a Florència, on aquest matí se li realitzarà l’autòpsia.

Tot i que la justícia italiana obliga que les autòpsies es facin tres dies després de la mort, els moviments fets pel club blanc-i-blau, amb l’ajuda del consolat espanyol i el govern català, van permetre agilitzar el procés per tal que el cos pugui ser repatriat com abans millor. A la ciutat italiana s’hi van quedar el delegat i el metge de l’equip, José María Calzón i Miquel Cervera, respectivament, mentre que ahir hi arribaven alguns membres de la família de Jarque i avui se’ls han d’afegir el president Dani Sánchez Llibre, que va interrompre les vacances a Lanzarote, i el conseller de l’àrea esportiva, Germán de la Cruz.

A l’espera del que aclareixi l’autòpsia, des del club es feia públic el comunicat mèdic de la mort del jugador de Sant Boi de Llobregat. “El doctor Cervera va practicar el protocol RCP (reanimació cardiopulmonar) i va fer servir el desfibril·lador, i es va confirmar que es tractava d’una asistòlia no desfibril·lable –diu l’escrit–. Al cap de pocs minuts va arribar la primera ambulància dels serveis d’urgències, que van fer un nou intent amb el desfibril·lador, i es va tornar a constatar l’asistòlia no desfibril·lable. Els metges van seguir amb el protocol RCP i van administrar adrenalina i atropina durant una hora, però el cor del jugador no va reaccionar i finalment se’n va determinar la mort”.

Silencis i braçalets
Mentrestant, les mostres de condol a la família espanyolista arribaven de tot arreu. Principalment, des del món del futbol i l’esport en general, però també des de diversos àmbits de la societat catalana. Als minuts de silenci que dissabte a la nit es van fer en els partits València-Arsenal i Betis-Saragossa s’hi afegien hores després els braçalets negres amb què el Barça jugava l’amistós contra el Chivas i les paraules dels madridistes Raúl i Cristiano Ronaldo des de Washington.

Durant tot el dia d’ahir es va viure un constant degotall de mostres d’ànim a l’Espanyol i la família de Jarque, però sens dubte les reaccions més sentides eren les d’aquells que havien tingut més relació amb ell, ja fossin futbolistes o entrenadors. Així, Miguel Ángel Lotina, tècnic blanc-i-blau en el període 2004-06, tenia ben clara la seva vàlua, més enllà de la seva innegable qualitat futbolística: “Com a company de vestuari era un deu, un d’aquells jugadors que són molt bona gent”. És una opinió compartida per molts, com ara l’exespanyolista Rufete. “Era un gran amic, amb un bonic somriure, i penso que el millor homenatge que podem fer-li és recordar-lo sempre”.

Visita a la família
Qui també estava enfonsat era Sánchez Llibre, que abans de marxar avui cap a Florència va voler visitar la família del jugador, a Castelldefels, acompanyat per Ramón Condal, De la Cruz, Pochettino i Feliciano di Blasi. “Són moments que no te’ls pots creure, però són reals –va assenyalar–. No tinc paraules”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.