Esports

Champions 'al dente'

El Barça comença la defensa del títol en un duel amb morbo, emoció i intensitat davant un Inter molt físic i un Eto’o insaciable

Entre Roma i Milà hi ha 486 quilòmetres, però per al Barça hi ha 112 dies de distància entre totes dues ciutats. Els 112 dies que van des del colofó del triplet a la reconquesta de la Champions que s’inicia avui i que –San Siro ho beneeixi– ha d’acabar amb triomf al Bernabéu el 22 de maig.

Queda un món, fins llavors, però també ha passat un món des que el Barcelona es va col·locar una corona de llorers a la capital italiana. L’equip de Pep Guardiola confia a mantenir la figura i l’estil exhibits a la ciutat de Ròmul i Rem, per bé que, ironies del destí, avui tindrà en contra l’únic jugador important que s’ha volgut treure de sobre després d’aquella gesta. Samuel Eto’o es comportarà avui com un lleó ferit o, com a mínim, insaciable. Provarà de clavar queixalada al campió més indiscutible de la dècada, sense passar per alt que Zlatan Ibrahimovic voldrà reivindicar-se davant la seva exafició amb el futbol boccato di cardinale del Barça. La Champions està al dente.

És un debut que ha fet salivar des de setmanes enrere. Inter-Barça. Eto’o-Ibrahimovic. Mourinho-Guardiola. Un partit amb els millors ingredients i amb la dosi justa de morbo, emoció, intensitat. Bello da morire, per bé que la transcendència de la cita està més en l’embolcall que en el valor dels punts. Això només acaba de començar.

Messi, relaxat
Potser per això l’expedició del Barça estava ahir ben relaxada, sense cap tensió. Leo Messi no podia ocultar una immensa cara de son i abans de cordar-se el cinturó a l’avió rumb a Milà ja havia aconseguit un coixí per dormir. “He parlat amb ell i lamentablement per a nosaltres està molt motivat per a aquest partit”, va precisar el seu compatriota i capità de l’Inter, Javier Zanetti.

També Guardiola estava ben tranquil a la sala de premsa. “Intentarem agafar la pilota i atacar, per guanyar i agradar a San Siro. Venim a ser el que som”, va simplificar el tècnic de Santpedor. “Només és la primera fase i no hi ha el dramatisme de l’eliminació. No és un matx a vida o mort”, va relativitzar José Mourinho
Però el partit serà igualment molt complex. Serà un matx d’alta costura a la ciutat de la moda italiana. Jugadors d’alta qualitat i un futbol cosit amb atenció al detall i als acabats. No pot ser d’una altra manera quan s’enfronten dos entrenadors tan meticulosos com Guardiola i Mourinho.

Sens dubte que el partit tindrà un gran valor tàctic. ¿Voldrà jugar l’Inter com el Chelsea, l’equip que més problemes va posar al Barça la temporada passada? ¿Voldran quedar-se tots els jugadors neroazzurri al darrere i esperar alguna contra, o assumiran el seu potencial d’equip gran? “No puc dir ni pensar que el Barça és favorit, però la realitat és que els blaugranes fa temps que juguen plegats i tenen molt clara la seva filosofia des de fa molts anys. Nosaltres estem en construcció, però estem molt més adaptats a la Champions que l’any passat”, va advertir Mourinho, que, més que preocupat per donar a l’Inter la primera Copa d’Europa després de 44 anys, ho està per crear dificultats allà on el Barcelona no està acostumat a trobar-ne.

Lluita per la possessió
Per això proposarà un bloc homogeni en la pressió i en el marcatge, un joc físic que discuteixi la possessió de la pilota al Barça. Mou va tornar a fer la boutade d’avançar l’onze, amb l’únic dubte de Stankovic o Muntari. El tècnic portuguès situarà un migcampista més que els barcelonistes. “L’Inter domina tots els registres”, va prevenir Guardiola, content alhora que Puyol hagi superat les seves molèsties a l’esquena, que Ibra comenci “a agafar el to” i que Iniesta i Márquez puguin ser a la banqueta.

Amb pronòstic de pluja però també de ple a vessar, San Siro proposa una bella notte de veritat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.