Esports

Conciliació impossible

Els advocats de Ricky Rubio i la Penya se citen al CMAC a la recerca d’un acord inviable. El club verd-i-negre tanca la porta a la continuïtat del base una temporada més, sigui quina sigui la resolució

La relació amb la perla del planter ha derivat en un mà a mà entre advocats. És la trista realitat del conflicte entre Ricky Rubio i el Joventut, que avui es trobaran al Tribunal Laboral de Conciliació, Mediació i Arbitratge de Catalunya per la demanda que el base va presentar contra el club, en entendre abusiva la clàusula de rescissió de 4,7 milions. La relació s’ha tensat tant que el jugador veu tancades les portes a seguir i té la NBA com a únic destí.

Els dos principals protagonistes no hi seran. Els advocats faran avui de representants i el conflicte s’evitarà la trista imatge de veure el president verd-i-negre, Jordi Villacampa, i l’estrella de l’equip, Ricky Rubio, als jutjats. El jugador és als Estats Units per conèixer en persona les franquícies que podrien triar-lo al draft de la NBA. Així, des del seu entorn es filtrava a la premsa de Sacramento, que té la quarta elecció al sorteig de dijous, que en qüestió d’hores hi hauria solució al conflicte amb una rebaixa de la clàusula fins a una xifra “que faci possible el pagament”. Un intent que l’alt preu –les franquícies només poden pagar 400.000 euros– no faci tirar enrere ningú a l’hora de triar-lo entre els primers.

El pla del base
La filtració xoca amb la realitat. Un jutge haurà de determinar si Ricky ha de pagar els 4,7 milions o la xifra que entengui com a justa, perquè no hi haurà cap resolució en les pròximes hores. La trobada al CMAC serà un simple tràmit i la Penya hi enviarà un advocat perquè no vol que ningú pensi que renuncia a la conciliació. Imatge de bones intencions, si bé Villacampa no hi serà.

El conflicte ja té una conseqüència clara. Ricky Rubio havia informat la Penya de la intenció de seguir un any més a Badalona abans d’anar a la NBA, per anar-hi més format. I fins i tot s’havia indicat el mateix a les franquícies que tenen l’elecció més alta al draft. Fonts del Joventut van deixar clar a l’AVUI que la demanda fa inviable tornar a veure el jove base vestit de verd-i-negre.

Els tribunals resoldran el conflicte entre un club basat en el planter i un jugador de només 18 anys, que no han trobat forma d’entendre’s. Les dues parts ja hi estan perdent: Ricky veu baixar el seu nom en les previsions del draft i veu tancada la porta a seguir a Badalona, mentre que la Penya veu alentida la planificació esportiva després de reduir pressupost i en no saber de quins diners disposa per substituir el base i fer la plantilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.