Esports

La prova del gol

Lliga BBVA

La segona rampa del Tourmalet preocupa, i molt, Pep Guardiola, que ahir es va fer un fart de repetir que l’equip “no ha guanyat res” i que encara té molt camí per recórrer. Aquesta nit arriba el València al Camp Nou i el tècnic avisa de les dificultats que pot plantejar el conjunt d’Emery: tres gols en contra en sis partits com a visitant, en què es manté invicte, i una sola derrota en les últimes set visites al Camp Nou. Del gol de xilena de Rivaldo al 6-0 de l’any passat, el València no va perdre cap vegada al temple blaugrana.

El Barcelona, que busca sumar el vintè partit seguit sense perdre, saltarà a la gespa coneixent el resultat d’un dels seus principals perseguidors, un Vila-real que rep el Getafe amb la intenció de reduir la diferència de quatre punts que el separa del líder. “En un pèl ens poden atrapar”, va precisar el de Santpedor.

Absent Eto’o, sancionat per acumulació de targetes, Guardiola presentarà una tripleta ofensiva alternativa. “No em sentireu queixar-me mai de la baixa d’un jugador; en sortirà un altre”. Molt probablement, Thierry Henry serà l’escollit per jugar en la posició de 9, un Henry que fa dos dies lamentava haver de córrer molt més del que ho feia a l’Arsenal, cosa que limita, segons diu, el seu rendiment cara a porteria.

“He llegit totes les declaracions i l’entenc perfectament. És un jugador d’un nivell altíssim, és el màxim golejador de l’Arsenal i de la selecció de França, i tot i així, té la humilitat i capacitat de fer coses que probablement no li havien demanat mai que fes. Amb l’edat que té –31 anys– i el que ha sigut, no és gens fàcil adaptar-se. Tenia dues possibilitats, passar de tot, que no ho fa, o treballar pel bé de l’equip. Gràcies al seu comportament i al d’altres jugadors, som líders. Tot i ser una estrella, té la capacitat de fer coses que, amb matisos, potser perjudiquen una mica el seu joc”, va raonar Guardiola, que es va estendre en la seva defensa del davanter gal.

A favor dels blaugranes juga el possible cansament d’un València que 48 hores abans es veia obligat a jugar un partit de la Copa de la UEFA. “És una injustícia” , va declarar obertament Guardiola, si bé va recordar que molts dels titulars del conjunt xe van descansar dijous. “És injust, com ho són milers de coses que passen al món del futbol. Aquí mai no compten els futbolistes i ningú pensa que no tenen temps per estar en plenes condicions. Però no és un problema exclusiu del València, al Barça li ha passat abans”.

L’entrenador blaugrana mantindrà la rutina de treball de les últimes jornades; fins després de l’entrenament d’aquest matí no donarà la llista de convocats i no concentrarà la plantilla fins tot just dues hores abans de l’inici del partit.
A València confien a obrar el miracle i esgarrapar algun punt del Camp Nou, com ja han fet Getafe i Racing. Unai Emery diu que els blaugranes són “un equipàs”, però creu que si són capaços de mantenir la seva filosofia tindran “moltes opcions de guanyar”. El tècnic guipuscoà, elogiat ahir per Guardiola, dóna la recepta per intentar frenar el potencial local: “Cal defensar junts, pressionar i, amb la pilota, jugar les nostres cartes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.