Esports

El Barça visita el Llevant amb l'objectiu d'arrencar lluny del Camp Nou i sumar la tercera victòria consecutiva a la Lliga

Ovacionat al Camp Nou, amb símptomes de poder consolidar el futbol que el va engrandir, el Barça de Rijkaard busca aquesta nit fer un pas endavant que valdria per dos: encadenar la tercera victòria consecutiva a la Lliga -cosa que no aconsegueix des de fa 10 mesos- i resoldre els problemes que fins ara ha mostrat fora de casa, amb dos empats a res a Santander i a Pamplona. L'escenari és el camp del Llevant, cuer-cuer amb un únic puntet.

En 10 dies gairebé tot ha canviat a Can Barça, o aquesta és la impressió, i la moral de victòria va permetre vaticinar ahir a Rijkaard que "si seguim així, guanyarem la majoria de partits". A priori, el d'avui hauria de ser un dels senzills, però s'ha convertit més aviat en una revàlida de fiabilitat per al Barcelona. De què haurà servit l'exhibició contra el Saragossa si no es dóna la talla contra l'últim?, es preguntaria el culer.

A València, serà el primer desplaçament sense una prèvia carregada de seleccions, un aspecte que pot ser que hagi pesat molt al Sardinero i al Reyno de Navarra. Tot i que no té aquest desgast, el Barça presentarà les baixes de Zambrotta -lesionat per un mes- i de Márquez per precaució després de patir una contusió al peu. Aquesta última ve compensada per l'esperat retorn de Puyol. El capità podria ser fins i tot titular al costat de Milito, amb Oleguer al lateral dret. En aquesta hipotèsi, Thuram seguiria a la banqueta.

Llevant, el més golejat
"Estem molt contents amb la tornada de Puyol i si ha entrat a la convocatòria és que pot jugar en qualsevol moment", va indicar Rijkaard, sense voler concretar el paper del central avui a l'estadi llevantí. "Ahir va disputar un partidet i no va notar cap molèstia", va afegir. La resta de l'alineació es perfila la mateixa que les dues últimes jornades.

També el Llevant tindrà canvis defensius, però en aquest cas com a intent de revulsiu davant els pobres resultats. L'equip valencià és el més golejat de la Lliga, amb 10 gols encaixats en 5 jornades. El tècnic Abel Resino ha optat per prescindir dels habituals Rubiales, Gaspar i Serrano, i també ha deixat fora un suplent com Robusté, tots defenses. Així és segura la titularitat d'Álvaro i Cirillo a l'eix.

La desesperada situació conjugada amb la visita del Barça va fer que Abel optés per la ironia: "No podem jugar-los amb marcatges, perquè només a Messi li hauríem de dedicar cinc jugadors". Una exageració que el Barça farà bé de no creure's lluitant per cada pilota per tornar amb el botí i la imatge que s'espera. El liderat pot esperar, va reblar Rijkaard. La resta, no.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.