A Montjuïc avui juga la graderia

Sense res en joc, la graderia serà qui parlarà avui alt i clar a l'Olímpic

Els periquitos celebraran la salvació, però també faran retrets a la llotja

Clausuraran l'etapa a l'Olímpic un dia en què pot haver-hi més d'un comiat

Un cop segellada la salvació la jornada passada a Almeria, l'Espanyol clausura avui la temporada contra el Màlaga en un partit en què els tres punts que hi ha en joc serà el més intranscendent. Després de nou mesos de patiment i amb la idea del descens a segona divisió sempre present, avui la parròquia blanc-i-blava podrà gaudir, per fi, d'un dia plàcid. Un dia on l'afició de l'Espanyol jugarà un paper important. Havent demostrat al llarg del curs el seu seny i la seva impecable fidelitat als colors, havent empentant com mai els jugadors i l'equip en els moments més crítics i havent viatjat per tots els camps de la lliga per intentar reflotar una nau a la deriva, ara potser ha arribat l'hora dels retrets. Els mocadors i els xiulets, que durant tota la lliga han estat amagats, potser podrien aparèixer avui per retreure als dirigents el calvari que els ha tocat sofrir. El president, Daniel Sánchez Llibre, de moment ja ha vist com el col·lectiu de la Curva Jove –format per uns 3.000 socis– ha demanat el seu cap i la dimissió en ple de la directiva, mentre que la federació de penyes del club ha clamat perquè es convoqui una junta d'accionistes per decidir el canvi i relleu presidencial que hi ha d'haver en l'entitat. Les queixes de l'afició, sens dubte, tindran una doble lectura. Per uns, serà un acte de justícia cap al president i, per uns altres, un acte de crueltat cap a una persona que ha deixat dos títols a l'entitat, un estadi per estrenar, una ciutat esportiva i, sobretot, ha mantingut sempre l'Espanyol a primera divisió. Un fet, aquest darrer, que només han assolit sis clubs més durant el dotze anys de mandat de Sánchez Llibre (Barça, Madrid, Athletic, Deportivo, València i Mallorca).

Amb cridòria o sense, els seguidors de l'Espanyol veuran com els seus jugadors, amb ganes de festa i de celebrar la permanència, sortiran a la gespa de Montjuïc per darrera vegada. L'equip titular –format per Kameni; Sergio Sánchez o Chica, Jarque, Pareja, David Garcia; Moisés Hurtado, De la Peña; Rufete, Luis García, Nené, i Tamudo– intentarà acomiadar l'estadi amb una victòria. Un triomf que podria ser el darrer amb la samarreta blanc-i-blava de Kameni, David Garcia, De la Peña, Chica, Nené, Lacruz, i Rufete, jugadors tots ells que acaben contracte aquest 30 de juny. Tanmateix, el futur d'uns altres jugadors com ara Sergio Sánchez, Coro i fins i tot Tamudo –que torna avui superada la lesió– també és tan incert com la temporada que ha fet l'equip català. Una temporada que avui diu adéu i en què el Màlaga, que plantarà un onze amb els menys habituals, s'ha quedat a un pas de la UEFA. Antonio Tapia, el seu tècnic, també podria viure avui el darrer matx al capdavant del conjunt malagueny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.