El Madrid fa els deures a Santander abans del Big Bang (0-2)

El Madrid venç a Santander però haurà de guanyar el Barça per mantenir el lideratge

Cristiano i Higuaín es tornen a convertir en els artífexs de la victòria del seu equip

Un cop que l'equip blaugrana liquidi demà el seu compromís contra l'Arsenal, tot el planeta estarà pendent del Big Bang futbolístic que escenificaran el Barça i el Madrid dissabte que ve al Santiago Bernabéu, i amb el més atractiu dels cartells, empatats a punts en la classificació. En efecte, el Madrid ahir va aconseguir l'objectiu de recuperar el lideratge amb una victòria treballada però molt menys soferta del que esperaven fins i tot els mateixos protagonistes blancs i, un cop més, fomentada pels seus dos estilets, Cristiano Ronaldo i Gonzalo Higuaín, autors dels dos gols del partit.

Pellegrini va solucionar les baixes importants de Sergio Ramos i Xabi Alonso col·locant al centre de la defensa Metzelder –que tret de futures baixes inesperades de companys com la d'ahir de Garay haurà jugat el seu últim partit com a madridista– i utilitzant al mig centre una parella insòlita: Diarra i Gago. Els tres van complir, no es van complicar en el seu treball defensiu i van tancar totes les esquerdes que tractava d'obrir una vegada i una altra Canales. A més, en la faceta ofensiva es van dedicar a moure la pilota sense complicacions, deixant a Cristiano dur el pes de la majoria de les jugades ofensives. I va ser precisament el jugador portuguès, després de diverses temptatives, el que va fer el primer després de fabricar-se un penal aprofitant la ingenuïtat de Moratón. El portuguès va trepitjar l'àrea després de marejar-lo amb un parell de bicicletes i el defensa el va enganxar quan se li escapava per l'exterior. El mateix Cristiano es va encarregar de transformar la pena màxima amb suspens, ja que Coltorti va endevinar la trajectòria de la pilota. Corria l'equador de la primera part i millor no podia anar la diana al Madrid, ja que el Racing va tenir tres bones ocasions per espantar el líder provisional, sobretot en una jugada de qualitat de Canales que va estar molt a prop de sorprendre Casillas en un intent de vaselina. A partir de llavors el matx va entrar en una fase plana fins que en la segona part el Racing va tractar d'assetjar la porteria madridista, però les seves accions es perdien a les proximitats de Casillas.

Pellegrini, a la vista del perill que suposava el domini local, va decidir donar vida al joc del seu equip amb la presència de Guti. El Madrid va manejar millor la pilota i fruit precisament d'una passada del 14 madridista, Higuaín es va plantar sol davant Coltorti i va sentenciar el partit amb el seu gol número 100 de l'equip en partits oficials. En els últims minuts Marcos Alonso, jugador del planter madridista i nét i fill de mítics futbolistes i cantàbrics, va debutar a El Sardinero amb el Real Madrid.

RACING
0
REAL MADRID
2
RACING DE SANTANDER:
Coltorti; Pinillos, Moratón, Torrejón, Christian; Arana (Lacen, 82'), Colsa, Diop, Munitis (Serrano, 68'); Canales i Tchité (Bolado, 68').
REAL MADRID:
Casillas; Arbeloa, Albiol, Metzelder, Marcelo; Granero (Guti, 60'), Diarra, Gago, Van der Vaart (Raúl, 73'); Ronaldo i Higuaín (Marcos Alonso, 89').
GOLS:
0-1 (23') Cristiano Ronaldo, de penal. 0-2 (76') Higuaín.
ÀRBITRE:
Delgado Ferreiro (col·legi basc).
T.G.:
Albiol, Moratón, Torrejón i Diop.
T.V.:
Cap.

Sense Champions somien rècords

Alguns mitjans no han dubtat a destacar, i en alguns casos donen per fet, que Manuel Pellegrini té a l'abast el rècord històric de victòries consecutives a què va arribar Miguel Muñoz en la temporada 1960-61. L'equip blanc suma de moment dotze triomfs consecutius, però per superar el registre haurà de vèncer de manera consecutiva el Barça i el València al Bernabéu i l'Almeria i el Saragossa domicili. A falta de Champions, s'han de marcar uns altres reptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.