Jaric i Llull envien la Penya a casa

La Penya no els pot aturar en cap moment i s'acomiada de la copa

Entre tots dos van anotar 55 punts, 26 el serbi i 29 el base, que va fer 6/9 triples

El Joventut arrenca bé, però a partir del segon quart flaqueja defensivament

Els joves lideren la revolta, però va faltar més encert

Va fer massa concessions, sobretot en la línia exterior, i el Madrid el va cosir a triples

Sito Alonso
TÈCNIC DKV JOVENTUT
«L'equip és conscient de la situació, podem esperar fins que ens arribi el moment o continuar treballant; i el que hem de fer és treballar amb les nostres coses i una d'aquestes és el planter»
«No podem esperar que ens vingui la reacció per inspiració divina; estem en la línia i hem de continuar treballant fins que les coses ens surtin»
«Quan vaig arribar al Joventut tenia clar que s'havia de donar tot i tenir esperit del Joventut»
«Jelinek sabia que jugaria perquè s'ha guanyat els minuts, està totalment integrat en el primer equip i per problemes d'alienació quan torni Tripkovic sap que no tindrà minuts en l'ACB i sí a Europa, on es permet»
«Hi ha hagut cistelles claus del Madrid, sobretot de Jaric, però crec que en el tercer i últim quart ha fallat el nostre encert en el tir en posicions còmodes»
«Hem de recuperar aquella confiança que teníem quan Bogdanovic llançava un triple i la banqueta ja s'aixecava per celebrar-ho»
Pere Tomàs
ALER DKV JOVENTUT
«Ens sap molt greu perquè no és gens maco quedar eliminat, però sobretot per l'afició que ha vingut fins aquí i que ha estat increïble; ho hem donat tot però no ha pogut ser»
Mario Fernández
BASE DKV JOVENTUT
«Estic mig satisfet perquè estem trobant el camí de poder sortir de la ratxa de cinc derrotes consecutives»
«Em sap molt greu per tota l'afició que ha vingut fins aquí amb tota la il·lusió, em sap greu perquè no els hem pogut fer feliços tot i que ells sí que han demostrat ser els campions de la copa»
David Jelinek
ALER DKV JOVENTUT
«He sortit al màxim i l'equip ha lluitat fins al final i no podem fer més; al davant teníem un rival molt potent com el Madrid i això no podem oblidar-ho encara que ens faci mal»
Clay Tucker
CAPITÀ DKV JOVENTUT
«No he estat encertat i espero recuperar el meu nivell aviat perquè vull ajudar més l'equip; hem donat la cara però podríem haver fet més; no hem tingut sort»
EL PITJOR
ELS TRIPLES I LA DEFENSA
La Penya va estar negada (4/24) i va pagar les concessions defensives.
EL MILLOR
ELS JOVES
Van exemplificar l'orgull de la Penya, que no es va rendir mai.

Marko Jaric (26 punts, 5 rebots, 4 assistències i 34 de valoració) i Sergi Llull (29 punts, 6/9 triples i 29 de valoració). Dos noms que van enviar ahir la Penya cap a casa i va classificar el Madrid per a les semifinals de la copa, on avui se les haurà amb el Caja Laboral. La Penya no els va poder aturar en cap moment, i ho va pagar amb una eliminació que, això sí, va deixar algunes notes positives, com l'actitud de l'equip, que tot i anar a remolc va treure l'orgull per no rendir-se mai, i sobretot el paper dels joves. Sense Tripkovic, que finalment va ser baixa per culpa de la lesió al genoll, i amb alguns jugadors negats –especialment Valters– Sito Alonso va recórrer a jugadors com Jelinek, Josep Franch o Pere Tomàs, que van respondre a la perfecció, descarats i evidenciant, un cop més, que el planter del DKV Joventut és inesgotable. Ells van estirar el carro en alguns moments, però no van ser suficients per culpa, també, de les concessions defensives de la Penya a partir del segon quart, que van permetre l'exhibició de Jaric i Llull i la pluja de triples dels de Messina (12/26).

Tot i la infal·libilitat de Marko Jaric (11 punts sense error d'entrada), la Penya va plantar cara en el primer quart, guiada per un encertat Bogdanovic i uns actius Pere Tomàs i Valters, que enviava Prigioni a la banqueta amb dues faltes. Els de Sito Alonso, a més, tancaven el rebot defensiu i en defensa només tenien l'esquerda de Jaric, i això els permetia rivalitzar amb els blancs (23-20), que això sí, aconseguien anul·lar Tucker –primer Kaukenas i després Hansen–. El problema, però, és que els verd-i-negres ja no van poder mantenir el ritme defensiu en el segon quart, sobretot amb el retorn de Valters a la pista. El base verd-i-negre, a més, tampoc va tornar en atac, llançant fins i tot algun triple que no va tocar ni el cèrcol, i la Penya va començar a trontollar. Amb empat a 25, un triple de Hansen (8 punts en el segon quart) i una pilota perduda per Valters van disparar el Madrid, que va clavar un parcial de 7-0 i va obligar Sito Alonso a aturar el partit i fer entrar Josep Franch. Amb el jove base la Penya va recuperar el criteri i Tucker, veient que no tenia el dia en el tir (1/7 al descans), va buscar les assistències a Sonseca (8 punts) –motivat contra el Madrid–. El DKV Joventut va poder reduir mínimament les distàncies (34-29), però Jaric, implacable (16 punts i 21 de valoració en el descans), i Hansen van encarregar-se de tirar per terra la tímida reacció dels verd-i-negres, amb un nou parcial de 8-0 (42-29). Ni el primer bàsquet de Tucker va despertar la Penya, que era el món al revés, molt bé en els tirs propers i liderada pels pivots (15/17 de dos) però negada en el triple, la seva especialitat (1/13), i que començava a perdre la batalla pel rebot. Per acabar-ho d'adobar dos triples de Llull (6/13 el Madrid) van donar al Madrid el màxim avantatge, de 14 punts (51-37). Josep Franch, amb una gran penetració, va deixar en 51-39 el resultat en el descans, els 51 punts encaixats (28 en el segon quart) deixaven la penya molt tocada.

Jelinek, descarat.

En la segona meitat plovia sobre mullat, quan Jaric clavava un triple que enfilava les diferències fins als 17 punts (60-43). Però la Penya va reaccionar, i ho va fer amb el jove Jelinek –debutant en la copa i amb minuts per la lesió de Tripkovic–. Descarat (8 punts en el tercer període), el jove jugador txec va anotar primer un 2+1 i després un triple, i Tucker, amb una altre 2+1, va obrir la llum de l'esperança, amb el Bizkaia Arena esperonant els verd-i-negres (parcial de 3-13 i 63-56). Llull i, és clar, Jaric van refredar una mica els ànims, ajudats també per algunes decisions arbitrals més que discutibles, però la Penya i Tucker, malgrat la seva irregularitat, almenys havien tornat (67-58).

Quedaven deu minuts per somiar, i Sito Alonso se la va jugar amb els més joves, que clarament ahir van fer un pas endavant. El problema, però, és que Jaric i Llull seguien fent estralls, i el Madrid podia mantenir un coixí de seguretat al voltant dels 10 punts (67-58).

Una zona.

El partit, però, encara era obert, i aquesta va ser l'última carta que es va jugar Sito Alonso per intentar canviar la dinàmica la sort del matx, alternant la zona Koffi i una 2-3. Llull, però, letal des dels 6m25 (6/9) va seguir castigant la incansable il·lusió d'una Penya que va tenir el mèrit de no rendir-se mai.

Rècord de públic i la Penya, quasi com a casa

Com s'esperava, en la segona jornada, sobretot amb la disputa del derbi basc, el Bizkaia Arena es va omplir de gom a gom amb un ambient de gala i es va batre el rècord de públic en una copa del Rei. El matx entre el Bilbao i el Caja Laboral va aplegar 14.417 espectadors, xifra que supera els 13.400 que es van registrar en l'edició del 2006 a Madrid. El Bizkaia Arena, a més, també té el rècord d'assistència en un partit d'ACB, el 6 de gener del 2007, amb 15.414 persones, també amb motiu del derbi basc, i en una supercopa ACB, també el 2007 (12.200 persones). Això sí, ahir tant a la pista com a la graderia, el Caja Laboral es va imposar amb autoritat, ja que l'afició vitoriana va ser, de molt, la més sorollosa, tot i que el Bilbao és l'amfitrió. A l'hora del Madrid-Penya, els aficionats dels dos equips bascos que es van quedar al pavelló es van posar al costat dels verd-i-negres, i el DKV Joventut va jugar quasi com a casa. La resta d'aficions –entre elles, evidentment, la del Regal Barça– també van estar en contra dels de Messina, xiulats en tot moment per tot el pavelló, especialment Felipe Reyes. Un clima favorable, però, que no va servir perquè la Penya pogués assolir el bitllet per a les semifinals, en una copa de Bilbao que, de moment, està exempta de sorpreses, ja que s'han classificat els quatre caps de sèrie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.