Barça

Remuntar per Tito

La plantilla està preparada per eliminar el Milan i que el seu entrenador pugui seure a la banqueta en els quarts

Aquest equip ho ha guanyat tot, però li falta una gran remuntada europea a casa

El millor equip de la història del futbol perseguirà aquesta nit un títol sense trofeu que encara no ha estat capaç d'assolir des que domina el futbol mundial. Aquest equip ho ha guanyat tot, però no ha estat capaç de remuntar una eliminatòria de Champions al Camp Nou. No va poder amb l'Inter de Milà quan tocava la final del Bernabéu i el curs passat va ser superat per un Chelsea mesquí. Avui tindrà una nova oportunitat d'aconseguir una remuntada europea contra un Milan que després del resultat inesperat de l'anada (2-0), plantejarà el partit com ho va fer el Chelsea el curs passat.

Els dubtes

El joc del Barça ha caigut quan menys ho esperava tothom. La derrota a San Siro encara no ha estat superada. Des d'aquell 20 de febrer, els blaugrana han presentat molts dubtes. Han estat eliminats pel Real Madrid de la copa i van perdre també el clàssic de lliga. Tots els dubtes s'han de quedar avui al vestidor. Allà s'han produït unes quantes reunions en els últims dies buscant la reacció i fer realitat la gesta. Els jugadors estan segurs que ho aconseguiran. Tenen una motivació extra. Ho han de fer per Tito Vilanova. El tècnic es continua tractant de la malaltia a Nova York. Si el Barça juga els quarts de final de la Champions, Tito, que té previst tornar dels Estats Units abans que acabi aquest mes de març, podrà estar a la banqueta. Els jugadors ho saben i són conscients que no poden fallar avui.

Els jugadors del Barça saben també que el Milan només mirarà de defensar el bon avantatge que va aconseguir en el partit d'anada i que es trobaran un rival molt tancat i que és tot un expert en l'art del catenaccio. Serà important no rebre gols, com va fer el Barça dissabte contra el Deportivo després de tretze partits consecutius sense poder deixar la porteria a zero. Serà també important recuperar la pressió que s'ha perdut en les últimes setmanes i que en els últims anys ha permès al Barça atacar bé i defensar millor. I serà clau atacar bé, amb les idees i la frescor perdudes en els últims temps.

El cos tècnic tractarà de sorprendre els italians i sembla segur que abandonarà la idea de jugar amb quatre migcampistes per mirar d'entrar més per les bandes. En aquest cas, Cesc Fàbregas seria el jugador sacrificat i Iniesta i Xavi els encarregats de desequilibrar des del mig del camp. El de Terrassa serà titular després de recuperar-se d'una lesió muscular. El gran dubte és a la davantera. Amb Messi i possiblement Pedro com a fixos, Alexis, Villa i Tello es juguen la tercera plaça. El xilè va fer un molt bon partit contra el Deportivo i serviria per desordenar la defensa italiana. David Villa té gol, que es necessita, i Tello desequilibra per la banda gràcies a la seva velocitat.

Un dels tres serà titular i els altres dos esperaran a la banqueta. Si no arriben els gols, hauran de sortir al terreny de joc. Possiblement, si no arriben els gols que es necessiten per estar en els quarts de final, els tècnics apostaran per un sistema que ja han assajat, amb tres defenses i amb Messi al darrere de tres davanters, dos d'ells molt oberts. Com en la segona part Del Sevilla.

Jordi Roura: “Tots han demostrat que poden ser titulars avui”

El primer que va reconèixer Jordi Roura en començar la roda de premsa d'ahir va ser que fa dies que, tant ell com Tito Vilanova, donen voltes al partit d'aquest vespre. “Queden encara alguns detalls per polir”, va assegurar tot seguit. Un d'aquests detalls podria ser, per exemple, els noms dels acompanyants de Leo Messi a la davantera. “Estem contents amb el rendiment de Villa, té totes les possibilitats de poder-nos ajudar avui”, va dir en aquest sentit. Un altre podria ser la titularitat de Xavi Hernández. “Fa dos dies que s'entrena pel seu compte i ara ja està amb el grup. Sembla que l'evolució és positiva, però haurem d'esperar l'últim entrenament per poder decidir.” Amb tot, ningú dubta de la presència del de Terrassa a l'equip titular del Barça.

Roura, que creu que el partit perfecte seria el que acabés amb l'eliminatòria resolta a favor dels seus, va destacar també que tots els jugadors de la seva plantilla podrien entrar en l'onze. “Han demostrat que hi poden ser”, va dir exactament. En qualsevol cas, el que l'entrenador del Barça desitja que passi avui, a partir de tres quarts de nou, és que
el seu equip “trobi el punt mitjà” entre jugar amb cap
i amb empenta.

Del Milan va dir que no li va sorprendre el que va fer en el partit d'anada. “Conec la ciutat, l'equip, l'estadi... No sé quin plantejament faran. Sí que sé que nosaltres mirarem d'atacar”, va comentar el tècnic blaugrana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.