El Barça rep l'Almeria sabent que pot espolsar-se el marcatge del Madrid

Els blancs tenen un partit molt més exigent a Sevilla abans que la lliga s'aturi

Iniesta i Márquez tindran minuts la nit del retorn de l'odiat Hugo Sánchez

Després de dos desplaçaments resolts amb molta solvència i amb molt bon joc –victòries a Santander i a Màlaga–, la lliga torna aquest vespre al Camp Nou. En principi, tot indica que serà una jornada propícia. Pocs confien que l'aguerrit Almeria d'Hugo Sánchez obtingui alguna cosa positiva al Camp Nou, mentre que el Madrid té demà un partit molt més exigent. De fet, serà la primera veritable prova de foc, al Sánchez Pizjuán de Sevilla. Guardiola diu que, a hores d'ara, el lideratge importa poc. Menteix. Sap que una lliga que promet ser un apassionant tête-à-tête entre blaugrana i blancs es podria acabar decidint per petits detalls i és per això que, pel tècnic, seria imperdonable que el Madrid ensopegués i el Barça no fes la seva feina. Sap que hi ha risc de relaxació i vol la sisena victòria consecutiva abans que la lliga es torni a aturar per les seleccions.

A banda dels punts, Guardiola també vol recuperar jugadors. Iniesta repetirà en un onze inicial en què també podria estar Márquez. Tots dos necessiten minuts per adquirir confiança i el tècnic està disposat a donar-los-hi. També serà especial el partit per a Bojan. El davanter torna a una llista després de lesionar-se en la primera jornada de lliga i espera tenir minuts contra un rival que li va especialment bé –l'any passat va fer els dos gols en el triomf a Almeria–. I tot contra uns andalusos que estan entrenats per un dels jugadors que més escridassats han estat al Camp Nou: Hugo Sánchez. El mexicà sembla que ha trobat el pols a l'equip. Es presenta al Camp Nou havent perdut només en una de les cinc jornades –va ser en la segona a Gijón– i amb un equip que ha sabut sobreposar-se a la marxa de dos dels seus grans referents: Bruno i Negredo. El porter Alves, l'argentí Piatti i el català Crusat tenen part de culpa d'un començament força meritori.

Amb sis defenses.

Tot i això, avui Hugo Sánchez farà un plantejament molt defensiu. Dels onze jugadors, sis són defenses. Reconvertirà Guilherme en interior per intentar frenar Leo Messi amb dos laterals esquerres i situarà Chico (un dels centrals de Guardiola en la seva etapa al filial blaugrana) al doble pivot. Les intencions del mexicà són clares. Tots darrere la pilota i ordres de tallar el joc de manera reiterada per no deixar pensar els blaugrana. Ibrahimovic intentarà fer història marcant per sisena jornada consecutiva i certificar la millor estrena d'un nouvingut blaugrana. Messi, amb els mateixos gols que el suec (5), tornarà a ser el seu gran aliat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.