Articles

Units per Barcelona com a exemple per al país

Eleccions a ERC

La decisió de presentar-me a la presidència de la federació de Barcelona d’ERC és fruit d’un convenciment personal i d’una voluntat de construir i enfortir el projecte del partit a Barcelona i a nivell nacional. És per aquest motiu que demano una presa de consciència general, de totes les candidatures, sobre l’oportunitat que tenim de construir l’estratègia del partit a Barcelona des de la unitat i que aquesta unitat a Barcelona sigui exemple per a tot el país. Però la unitat no pot ser un simple exercici retòric ni una paraula buida ni un lloc comú, la unitat cal practicar-la, implica generositat, treball en equip i capacitat de compartir projectes. Penso que hi ha dos objectius que compartim tota la militància.

Unitat: la federació de Barcelona és el conjunt de casals i seccions locals de la ciutat de Barcelona. La seva permanent i executiva és un òrgan col·legiat en el qual hi ha d'haver representades totes les sensibilitats i aproximacions del partit, però com a element de cohesió i d'enriquiment del discurs i de la realitat, no només del partit sinó també de la ciutat i del país.

Renovació: la ciutat, la societat, ha canviat en els darrers anys, no només per la renovació de la població (tenim un milió i mig més d'habitants al país), sinó també pels nous reptes que se'ns plantegen, a nivell local, però també nacional i internacional. Cal que la federació iniciï un procés de renovació de persones que sàpiguen donar respostes a aquests nous reptes.

Aquesta candidatura entén Barcelona com la capital de Catalunya, com la ciutat que té la responsabilitat d’assumir el lideratge d'obrir els camins que porten cap a la independència del nostre país.

ERC és, en aquests moments, l’únic partit de l’arc parlamentari català amb la voluntat expressada d'assolir la independència de l’Estat espanyol, però només podem dur a terme aquest projecte des de la cohesió de la societat, des de la complicitat amb totes les sensibilitats que conviuen a la ciutat i, a partir d’ella, arreu del país.

No obstant això, és impossible demanar cohesió a la societat sense tenir-la com a fita pròpia. La dinàmica de sectors i corrents d’opinió, molt positiva com a font interna de debat, és aprofitada des de l’exterior per vendre una imatge de manca de credibilitat; en definitiva, per afeblir el somni independentista.

El veritable canvi seria la presentació a Barcelona d’una candidatura unitària prèvia a l’elecció de la presidència per sufragi universal de la militància de la ciutat, una candidatura que assumís un programa de consens entre tots els corrents i sectors, i per tant, amb la capacitat d’aglutinar l’esforç de tothom per esdevenir-ne realitat. Aquesta candidatura unitària és el nostre objectiu.

Renovació des de la unitat. Aquesta és la nostra aposta. Crec en el diàleg, en la negociació, en l’entesa entre les persones com a fórmula prèvia a l’entesa entre idees. Si volem ser un altre cop un partit capdavanter, cal que, primer, siguem un sol equip. He parlat amb molta gent que comparteix aquesta anàlisi. Fem que Barcelona sigui un exemple per a tot el país i anunciem els projectes i estratègies que compartim, cerquem l’acord en una única candidatura, i arremanguem-nos a treballar, perquè la ciutat i el país s’ho mereixen.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.