Política

Derrota absoluta del primer ministre japonés en les eleccions

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha assegurat avui que no té intenció de dimitir tot i la forta derrota que els sondejos a peu d'urna atorguen al seu partit, Partit Liberal Democràtic, a les eleccions parlamentàries celebrades avui, segons ha informat la cadena de televisió NHK.

Shinzo Abe ha acceptat tota la responsabilitat per la derrota de la coalició liderada pel partit, el PDL, a les eleccions a la Cambra Alta del Japó, on ha perdut la majoria absoluta en els pitjors resultats registrats, segons els primers sondejos, des de 1998.

"La responsabilitat de la derrota total cau sobre mi", ha afirmat un afligit Abe als reporters, en les primeres declaracions a la seu general del Partit Liberal Democràtic, a Tòquio.

Tot i això, el primer ministre ha assenyala que no considera convocar eleccions anticipades per a la Cambra Baixa del Parlament japonès, tot i la derrota.

Abe ha acceptat "amb humilitat" els resultats de les eleccions parlamentàries celebrades avui, que de moment atorguen una forta derrota per al partit, segons ha informat l'agència estatal de notícies Kyodo.

"Accepto els resultats amb humilitat i prestaré atenció a les opinions dels ciutadans i alhora continuaré amb les reformes", ha declarat, citat per l'agència.

A les eleccions d'avui es renoven 121 dels 242 membres de la Cambra Alta del Parlament. A falta de 26 escons per escrutar, el Partit Liberal Democràtic de Abe n'obté únicament 33 (molt per sota dels 64 escons que necessitava per mantenir la majoria absoluta), que units als 58 anteriors sumen 91. L'oposició liderada pel Partit Democràtic del Japó té ja 62, que li permeten aconseguir els 125, amb els 63 anteriors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona
POLÍTICA

Sabadell reestructura el govern municipal

Sabadell
guerra a gaza

La intenció genocida a Gaza va ser clara des de l’inici, segons experts de l’ONU

barcelona