Política

I si la van llançar al mar?

Mitjans portuguesos apunten que el cos de Madeleine McCann va ser llançat des d'un iot propietat de Robert Murat

La investigació sobre la desaparició de la petita Madeleine McCann podria donar un tomb si pren volada la teoria que avui apunta el Diário de Notícias, un dels mitjans portuguesos que més s'ha abocat a difondre tot tipus d'informacions, amb confirmació o sense, sobre el cas. Segons aquest rotatiu, que dóna per fet que la nena va morir la mateixa nit del 3 de maig, el cos de Maddie no es troba ni probablement es trobarà mai perquè va ser llançat al mar des d'un iot propietat de Robert Murat, que ja va ser detingut i interrogat com a sospitós a mitjans de maig i posat posteriorment en llibertat. Segons el diari, el iot Marina de Lagos, propietat de Murat, hauria estat utilitzat per llançar la nena dins d'un sac amb pedres.

De tot plegat, però no hi ha cap confirmació oficial i la investigació es troba en un punt mort mentre s'esperen decisions judicials i l'arribada de noves anàlisis procedents del Regne Unit. Olegario Souza, què és el portaveu policial i per tant, la font oficial sobre el cas, ha confirmat avui que les investigacions estan sota secret sumarial i que cal esperar a les decisions que es puguin adoptara nivell judicial en els propers dies.

Debat mediàtic
El fet que Diário de Notícias i altres mitjans com el Correio de Manha citin dia rera dia imprecises fonts policials per donar credibilitat a les seves informacions, sovint contradictòries, està encetant un debat sobre els límits de la premsa. En alguns mitjans, inclòs el mateix Diário de Notícias, ja s'han alçat veus lamentant el "linxament moral" al qual estan sent sotmesos els McCann, especialment tenint en compte que, a dia d'avui, la investigació oficial només considera els pares com a sospitosos i que encara no hi ha cap acusació formal contra ells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona