Política

San Francisco canvia i escurça el recorregut de la torxa a l'últim moment

Les autoritats de la ciutat nord-americana de San Francisco han decidit canviar el recorregut de la torxa olímpica, reduint-lo a la meitat, per intentar evitar possibles manifestacions com ja va ocórrer a Londres i París, ha informat el diari local Los Angeles Times.

A les 13.35 de la tarda, hora local (23.35 hora catalana) ha sortit del podi la primera portadora de la torxa, entre fortes mesures de seguretat i s'ha dirigit cap a un edifici prop del moll, només a uns 90 metres, fet que ha provocat que el públic no sabia on era la torxa. Molts d'ells han començat a cantar "La torxa està a l'aigua!".

Poc després, un parell de corredors han aparegut amb la torxa a un quilòmetre i mig de distància i han començat a córrer flanquejats per agents, tot i que a la gent que hi assistia no els ha agradat: "La ciutat hauria d'haver donat a conèixer la ruta de la torxa en lloc d'enganyar", va declarar un dels treballadors congregats.

Els manifestants han començat a empènyer als policies que intentaven netejar el camí dels relleus. Un dels corredors ha declarat que la ruta es reduiria dels gairebé 10 quilòmetres inicials a cinc, de manera que els portadors de la flama correrien per parelles en lloc de sols, com s'ha fet històricament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.