Política

La torxa olímpica arriba a l'Àfrica sense tanta pressió dels crítics amb la Xina

Pequín 2008

La torxa olímpica ja és a l'Àfrica. Fa escala a Dar es Salaam, la capital econòmica de Tanzània, on l'alcalde de la ciutat l'ha rebut a peu d'avió. La flama recorrerà els principals carrers de la ciutat i, en principi, no s'esperen manifestacions d'activistes protibetans contraris al règim xinès.
De fet, fins el moment, la torxa ha estat acollida amb eufòria, i és que les bones relacions entre la Xina i l'Àfrica mitiguen les protestes contra la celebració dels Jocs Olímpics a Pequín. La torxa no es trobarà al continent amb la mateixa pressió que ha viscut el seu pas per Europa i Amèrica. Això no impedeix que hi hagi veus crítiques i peticions a la Xina perquè dialogui.

En aquest sentit, la premi Nobel de la Pau Wangari Maathai, keniana, ha decidit no participar en els actes festius a Tanzània per pressionar el govern xinès perquè ajudi a resoldre els conflictes del Tibet, Darfur i Birmània.

Finalitzat el recorregut pel continent africà, marxarà cap a Oman, al sud-est asiàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.