Política

El rei reivindica una "Espanya, unida, cohesionada i diversa" a l'obertura de la novena legislatura

Congrés dels Diputats

Joan Carles I ha presidit l'obertura de la novena legislatura al Congrés dels Diputats amb un discurs en què ha reivindicat diverses vegades una "Espanya, unida, cohesionada i diversa". Durant el seu parlament, el rei ha demanat unitat de les forces democràtiques "per acabar amb la barbàrie del terrorisme", a més d'insistir en la cohesió i el diàleg per superar la situació econòmica actual i aconseguir els "nivells de benestar" que s'ha "acumulat durant més d'una dècada".

El rei ha recordat que el mes de setembre es commemorarà els 30 anys de la Constitució espanyola, un "marc" que permet "incloure i adaptar" els avenços de la societat sobre "els principis que s'hi postulen".

També ha destacat la important tasca que les forces polítiques han de fer per incrementar la presència d'Espanya a l'exterior, però sobretot ha posat un especial èmfasi"enfortint els llaços amb Iberoamèrica", però també amb la Unió Europea, el països de la Mediterrània, Àfrica i Àsia.

L'encarregat d'obrir la cerimònia ha estat el president del Congrés dels Diputats, José Bono, que ha fet un discurs en què ha ressaltat la democràcia, la Constitució i la figura del rei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.