Política

Bèlgica tanca en fals una nova crisi per la divisió entre comunitats

Bèlgica

Bélgica ha evitat, tot i que només de manera temporal, una nova crisi política causada per la divisió entre flamencs i valons que podrà revifar si en dos mesos no se soluciona una disputa de fa 45 anys.

La Cámera de Diputats ha aprovat la matinada d'aquest divendres incloure a l'ordre del dia un projecte de llei per dividir el districte electoral Bruselas-Halle-Vilvoorde (BHV), una qüestió que separa les dues comunitats des del 1963.
La votació de la Cámera, 80 vots a favor i 60 en contra, ha passat per sobre de les línies ideològiques i s'ha cenyit a la frontera lingüística, amb excepció dels verds de les dues comunitats, que s'han abstingut.

Malgrat tot, la decisió dels flamencs de seguir endavant no ha causat la temuda crisi de Govern degut al compromís dels principals partits de buscar un acord negociat a la qüestió sense que hi hagi una simple imposició de la majoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.