Política

La ciutat de Gaza es queda a les fosques pel bloqueig israelià a la franja

La ciutat de Gaza ha quedat a les fosques després que l'única central elèctrica de la franja s'hagi vist obligada a interrompre el seu subministrament a causa de la darrera acció del govern israelià contra les milícies palestines.

La central, que abasteix un terç del consum elèctric a la franja, ha esgotat les seves reserves de fuel, tres dies després que Israel tanqués tots els passos fronterers amb Gaza, en represàlia pel llançament de coets artesanals contra el seu territori.
"Ens hem quedat sense fuel i ja no podem abastir d'electricitat la franja", ha dit el responsable de la central, Rafiq Maleiha.

El tall del servei ha deixat sense llum la ciutat de Gaza i els camps de refugiats d'Al-Bureij i Nuseirat, al sud de la capital, és a dir, un terç del milió i mig d'habitants de la franja.

El líder del Comitè Palestí contra el Bloqueig, el diputat Jamal al-Judari, ha dit que Gaza, on el 80% de la població viu gràcies a la solidaritat internacional, viurà una crisi humanitària si Israel manté els passos tancats.

Dijous passat, el ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, va ordenar tancar tots els passos fronterers amb la franja. Això inclou tancar l'entrada de l'ajuda humanitària, de combustible per a la central elèctrica, i l'entrada de productes mèdics i alimentaris.

Al mes d'octubre, l'executiu israelià va aprovar reduir parcialment el flux de combustible i electricitat a Gaza, després de declarar-ho "territori enemic".

El portaveu de Hamàs a Gaza, Sami Abu Zuhri, ha aconsellat a Israel que "si vol parar els atacs amb coets des de Gaza, ha de parar primer la seva escalada militar i les massacres contra el poble palestí".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona