Política

Com a mínim tres morts en un atemptat suïcida en un centre comercial de la ciutat de Dimona

Israel

Primer atemptat en territori israelià en més d'un any. Han mort com a mínim tres persones i deu més han estat ferides en un presumpte atemptat suïcida perpetrat avui en un centre comercial de la ciutat israeliana de Dimona, al sud del país, molt a prop de la frontera amb Egipte.

El braç armat d'Al Fatah, les Brigades dels Màrtirs d'Al Aqsa, ha reivindicat ja l'autoria de l'atemptat.
Fonts policials citades pels mitjans israelians han confirmat que l'explosió ha estat causada per un atemptat suïcida i que els experts analitzen ara si alguns dels explosius del terrorista no han esclatat en l'atac.

Fonts de Zaka, esmentada per l'agència Reuters, han parlat com a mínim de tres morts, a més del "terrorista" (terme amb el qual es refereixen als atacants palestins), i han informat que al lloc dels fets s'ha trobat un cinturó explosiu.

El propietari d'una botiga ha descrit a la ràdio de l'exèrcit que "es va sentir una gran explosió i la gent va començar a córrer". Aquest mateix testimoni ha afirmat que ha vist "trossos de cossos volant per l'aire". La ràdio de l'exèrcit ha informat que a més de la hipòtesi de l'atemptat també s'investiga una possible explosió de gas.

Frontera amb Israel
Mentrestant, fonts palestines citades pel diari Yediot Ahronot consideren que el terrorista podria haver estat enviat per la Jihad Islàmica. Per això, hauria aprofitat les bretxes obertes a la frontera amb Egipte, en el pas de Rafah, per arribar a la península del Sinaí i des d'aquí arribar a la regió israeliana del Nègueb.

Val a dir, en aquest sentit, que Israel havia augmentat l'alerta a la frontera amb Egipte en les dues últimes setmanes pel risc que activistes palestins s'haguessin infiltrat en aquest país des de Gaza després de l'enderrocament de la tanca fronterera.

Paral·lelament, a Cisjordània, dos palestins han mort aquesta matinada a mans de l'exèrcit israelià. Les forces de seguretat hebrees asseguren que es tractava de dos membres de la Jihad Islàmica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera