Política

Un quart bombardeig d'Israel a Gaza mata un altre membre de Hamàs

Una nova operació de l'aviació israeliana, que ha llançat un míssil al sud de la franja de Gaza, ha acabat avui amb la vida d'un altre membre de Hamàs, segons han informat fonts oficials del grup.

Moren 9 militants de la Jihad
És el quart bombardeig que porta a terme Israel en les últimes hores. Anteriorment, nou milicians de la Jihad Islàmica, entre ells un alt càrrec –Majed Harazin, cap de la milicia de Gaza– han mort. Segons fonts militars, Harazin era el responsable dels atacs d'aquesta milicia amb coets Al Kasam i morters contra la població civil del sud d'Israel en localitats veïnes de Gaza.

En l'atac des d'un helicòpter de la Força Aèria israeliana contra el cotxe en el qual viatjava Harazin també va perdre la vida el seu principal assistent, Jihad a-Daher.

Un altre dels morts, en un enfrontament armat amb soldats israelians al voltant de la localitat de Kabatia, era Tarek Abu Ali, un dels caps del nord de Cisjordània.

Venjança
En un correu electrònic enviat als periodistes a la zona aquest matí, els jihadistes han advertit que venjaran les seves pèrdues amb atacs suïcides dins d'Israel, deslligant una "onada d'operacions de màrtirs".

Segons fonts militars, 190.000 civils en 38 d'aquestes localitats, entre elles les ciutats de Sderot i Ashkelon, es troben exposats a aquests atacs.

Israel ha informat a l'organisme ejecutor de l'ONU que es reserva el dret de reaccionar per a impedir aquests atacs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.