Política

Hamàs anuncia oficialment la fi de la treva amb Israel

Món

El Moviment de la Resistència Islàmica (Hamàs) ha anunciat aquesta tarda, en un comunicat oficial, la fi de la treva –que segons els terminis acabava divendres– acordada amb Israel amb la mediació d'Egipte.

"La treva ha conclòs i l'ocupació israeliana és completament responsable de la seva fi", diuen en el text, que precisa que l'alto el foc acabarà a les 5 del matí del 19 de desembre, hora catalana.

Reunió a 4 bandes
La decisió ha estat adoptada després d'una reunió a quatre bandes celebrada aquesta tarda a la ciutat de Gaza i en què han  intervingut representants de Hamàs, del Front Popular per l'Alliberament de Palestina (FPLP), del Front Democràtic per l'Alliberament de Palestina (FDLP) i la Yihad Islàmica.

Per la seva banda, Abu Hamza, portaveu del braç armat de la Yihad Islàmica s'expressava en el mateix sentit: "No hi ha espai per a estendre la calma mentre els crims de l'ocupació contra el nostre poble continuïn".

Aquesta última facció palestina s'ha adjudicat el llançament de coets contra Israel en els últims dies.

La treva tenia una durada de sis mesos i segons el compromís adquirit entre les parts, Israel havia de reobrir progressivament les fronteres de la franja de Gaza, suspendre les operacions militars en aquest territori i les milícies palestines cessar els seus atacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.