Política

La UE recorda que no hi ha "una solució militar per a Gaza"

Matança a Gaza

La Unió Europea (UE) ha expressat avui la seva "profunda preocupació" per l'escalada de la violència a la franja de Gaza i ha lamentat "l'elevat nombre de víctimes civils" que està ocasionant.

La presidència francesa de torn de la UE ha publicat avui una declaració en la qual condemna els bombardejos israelians de represàlia contra el petit territori palestí controlat per Hamàs.

La presidència europea ha demanat el final immediat de tots els bombardejos i ha condemnat "l'ús desproporcionat de la força". França recorda en nom dels Vint-i-set que "no hi ha una solució militar per a Gaza" i demana la instauració de "una treva duradora".

En la seva declaració, expressa el seu suport "als esforços dels països veïns, d'Egipte en particular, que podrien permetre arribar a l'objectiu". Igualment, recorda la importància del "ple respecte del dret internacional humanitari" i fa una crida perquè "es reobrin urgentment tots els passos fronterers, es reprenguin de forma immediata els subministraments de productes humanitaris i combustible i es permeti el lliure accés a les organitzacions internacionals i humanitàries, als diplomàtics i periodistes".

Solana demana contenció
En una declaració separada, l'alt representant de la Unió Europea, Javier Solana, també ha demanat un alt el foc "immediat" entre israelians i palestins i ha reclamat a les dues parts "la màxima contenció".

"Fem una crida a un immediat alt el foc i demanem a tots la màxima moderació", continua el cap de la diplomàcia europea. Segons Solana, "cal fer tot el possible per a reprendre la treva".

Per la seva banda, la comissària europea per a les Relacions Exteriors, Benita Ferrero-Waldner, ha exigit a les parts que "posin fi a l'escalada de la violència que posa en perill a la població civil".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona