Política

Perpinyà espera entrar a l'Institut Ramon Llull "abans de l'estiu" de l'any que ve

La directora de Cultura de l'Ajuntament de Perpinyà, Marie Costa, ha advocat per la integració a l'Institut Ramon Llull (IRL), que dimarts van signar els governs de Catalunya, Andorra i les Balears per potenciar la projecció a l'exterior de la llengua i cultura catalanes, i que podria ser una realitat "abans de l'estiu".

En declaracions, Costa ha destacat que espera poder participar en l'IRL "de la forma que sigui, com a xarxa de ciutats, com a Catalunya Nord o com a ciutat de Perpinyà" tenint en compte, en opinió seva, que l'institut "té veritablement els colors dels Països Catalans".

Costa, juntament amb l'alcalde de Perpinyà, Jean Paul Alduy, i el president de l'Associació Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, s'han reunit avui al Parlament amb el seu president, Ernest Benach, i amb el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, durant la qual s'ha concretat el suport de la Generalitat a la capitalitat cultural de Perpinyà durant el 2008.

Segons Tudela, després de les eleccions municipals previstes a França i les generals a Espanya previstes el 9 de març, es pot prendre la "decisió política" i començar els "treballs" per integrar-se en l'IRL en unes condicions "similars" en les quals podria fer-ho el País Valencià mitjançant la "fórmula jurídica que es va establir ahir a Mallorca", on es va decidir que hi hauria "mecanismes diferents segons el territori".

Una catalanitat "moderna"
L'alcalde de Perpinyà ha destacat que ser la capital de la cultura catalana el 2008 servirà a la ciutat per donar una imatge d'una catalanitat "moderna, oberta i de futur", i comportarà una "promoció molt important" per a la ciutat francesa.

"És un orgull i una satisfacció ser la capital de la cultura catalana tot un any després que fa quinze anys va començar el camí de la reconquesta de la cultura catalana en aquesta zona", ha continuat. Alduy també ha destacat que, amb aquesta cita, Perpinyà ocupa un "paper" i un "lloc als Pirineus integrat en l'economia i la cultura catalana i també dins de la Mediterrània".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona