Política

El PP presenta al Congrés una iniciativa per il·legalitzar ANB

El Partit Popular ha presentat al Congrés de Diputats una iniciativa parlamentària per instar a la il·legalització d'Acció Nacionalista Basca (ANB) amb l'objectiu que la formació no pugui concórrer a les eleccions legislatives del 9 de març.

Aquest matí, en declaracions a la COPE, Mariano Rajoy havia explicat que ja havia donat instruccions al seu grup parlamentari perquè sol·licités la convocatòria de la diputació permanent i registrés aquesta proposició no de llei amb la qual pretén que el Congrés "iniciï el tràmit d'il·legalització d'ANB".
Segons Rajoy, "a aquestes alçades no hi ha cap espanyol que no tingui la total i absoluta certesa que ANB és el mateix que Batasuna i ETA". Segons el seu parer, el Congrés pot fer "una afirmació en aquest sentit" i demanar als tribunals que il·legalitzin ANB.

"Es pot fer, hi som a temps", ha recalcat el president dels populars, per afegir que hi ha marge perquè es voti aquesta iniciativa parlamentària i Acció Nacionalista Basca "no es pugui presentar a les eleccions".

Segons ha dit, aquest procediment és "exactament el mateix" que PSOE i PP van utilitzar el 2002 per impedir que Batasuna pogués presentar-se a les eleccions del 2003. "Es tracta de fer exactament el mateix i per les mateixes raons", ha emfatitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.