Política

El CIS situa Álvarez com la pitjor ministra de Zapatero

Sondeig

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, és el membre de govern de José Luis Rodríguez Zapatero més mal valorat per la ciutadania, segons confirma el darrer sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que es va fer públic ahir i que es va dur a terme entre els dies 22 i 29 del mes d'octubre passat.
Les successives mostres de suport de Zapatero a la titular de Foment no han evitat que l'electorat tingui una percepció negativa de la seva gestió. Aquesta mateixa mostra estatal també constata que el PP guanya terreny i se situa a només 2,3 punts de diferència respecte al PSOE en intenció de vot a les generals.

Enmig del caos de les infraestructures catalanes, la població de l'Estat, en conjunt, atorga la valoració més baixa de tots els membres del consell de ministres, a la titular de Foment, i la situan -amb una mitjana de valoració de 3,7 punts- en el lloc que fins abans de l'estiu ocupava l'exministra d'Habitatge, María Antonia Trujillo.

L'actual titular d'aquest departament, la diputada del PSC Carme Chacón, obté 4,3 punts de valoració, una mitjana similar a la dels altres dos ministres que van entrar al govern el passat mes de juliol, Bernat Sòria i César Antonio Molina.

De fet, com acostuma a ser habitual en els darrers sondejos que ha realitzat el CIS, només aproven -superen el cinc- els vicepresidents Pedro Solbes i María Teresa Fernández de la Vega, així com el ministre de Defensa, José Antonio Alonso. En aquesta ocasió fins i tot el president espanyol punxa, ja que perd dues dècimes respecte del juliol passat i no aconsegueix arribar al cinc.

No és la pitjor valoració de Zapatero des que ocupa la Moncloa, però sí que constata una tendència a la baixa pel que fa a la valoració dels líder estatals, perquè el del PP, Mariano Rajoy, també suspèn, amb una valoració de 3,75 punts. A la cua, amb 2,6 punts, s'hi situa Josep-Lluís Carod-Rovira (en el moment de l'enquesta ja havia intervingut en el programa de TVE Tengo una pregunta para usted).

Escurçar distàncies
Més enllà de les valoracions dels líders, el sondeig constata la dificultat de Zapatero per marcar distàncies amb Rajoy. Després d'uns mesos de recuperació, amb diferències de més de tres punts, el PP ha tornat a recuperar terreny i es col·loca a només 2,3 punts del PSOE en intenció de vot. Tampoc no és, però, el marge de diferència més estret: en ple debat de l'Estatut van arribar a estar a poc més d'un punt de distància.

Per la seva banda, els grups catalans han augmentat les seves expectatives respecte a l'enquesta del juliol. CiU obtindria el 3,1% dels vots i ERC el 2,1%. Tots dos, però, encara estan per sota dels resultats que van obtenir el 2004.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.