Política

8 morts i 30 ferits en enfrontaments entre l'exèrcit libanès i veïns de Beirut

Líban

Els enfrontaments entre un grup de manifestants i l'exèrcit libanès han causat almenys vuit morts i una trentena de ferits a Beirut. Els aldarulls han passat durant una protesta pels talls de subministrament elèctric en alguns barris al sud de la ciutat.
Un grup de joves cremaven pneumàtics i alguns vehicles en senyal de protesta pels talls d'electricitat que pateixen des de fa setmanes alguns barris del sud de Beirut. I, la resposta, contundent, de l'exèrcit ha causat la mort d'una persona, un seguidor del partit opositor Amal.

Amb la situació descontrolada, la intensitat dels enfrontaments ha anat creixent, i finalment hi ha 8 morts i gairebé 30 ferits.

Aquest episodi de violència és un dels més greus que ha patit el Líban des del final de la guerra civil que va acabar el 1990. És també una expressió descontrolada de la tensió política entre el govern antisirià i l'oposició xiïta, secundada des de Damasc i Teheran.

El Líban està políticament en un impàs que ja fa més de dos mesos que dura. El dia que l'expresident Émile Lahoud va deixar el càrrec es va obrir un buit de poder, i cada vegada que s'ha intentat cobrir-lo s'ha trobat algun impediment.

Ara, la Lliga Àrab, que es reunia d'urgència després dels enfrontaments a Beirut, vol intentar acabar amb la incertesa política.

La proposta dels països àrabs és que Michel Suleiman, el cap de l'exèrcit, sigui elegit nou president i que es formi un govern d'unitat nacional en què tots els sectors estiguin representats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.