Política

"Em plantejo el congrés del PP a tot o res"

Entrevista a Montserrat Nebrera, candidata a presidir el PP a Catalunya

Montserrat Nebrera ha fet un pas endavant postulant-se per presidir el PP de Catalunya. Abans haurà d'aconseguir els avals necessaris.
Per què ha optat pel PP?
És el projecte polític, encara per desenvolupar, més convenient per a Catalunya en els propers anys.

A què es refereix?
A un projecte de llibertat pensat per a tot Espanya, que identifiqui els interessos de Catalunya sense contradir una relació cordial amb la resta de l'Estat.

És militant des de fa pocs mesos. Què l'ha impulsat a optar a liderar el PP?
Em vaig fer militant pensant que hauria d'optar a presidir el partit perquè el discurs que estava encetant no em semblava convenient.

A quin discurs es refereix?
A un discurs contradictori centrat en coses que no interessen als nostres votants. S'hauria de recuperar un discurs econòmic i social basat en la llibertat i en un seguit de valors.

Quins són aquests valors?
Idees que sempre han estat vàlides per a la societat catalana: l'esforç, la paraula, la recompensa de la iniciativa i el risc, valorar l'exercici de la llibertat. Tot el contrari de l'actual projecte de govern de Catalunya, basat en un poder públic extralimitat i una societat civil minimitzada.

Què ha fet malament Daniel Sirera?
Per liderar un projecte polític és important el carisma, la coherència i un projecte ideològic definit. No sé si Sirera és la persona adequada.

Quines són les contradiccions de Sirera?
Jo veig que el seu discurs depèn dels interessos del PP estatal.

¿El discurs del PP és dolent per a Catalunya?
En alguns casos ho ha estat. Però el PP ha guanyat a les zones d'Espanya on ha estat capaç de conciliar la lleialtat al projecte general amb els interessos d'aquell territori.

Quina concepció tenen de Catalunya des de Gènova?
Hi ha una sensibilitat diversa entre el centre i la perifèria. Probablement hi ha contribuït la manera de fer política dels dos partits estatals i la dels partits regionals. Tot plegat ha generat una deslleialtat recíproca. Això s'ha de superar imitant els grans estats compostos d'Europa.

¿L'horitzó seria l'Alemanya federal?
S'hauria de pensar una reforma constitucional que tanqués el model territorial. Qui millor podria fer-la és el PP. Els socialistes són molt centralistes. El PP, liberal, si és capaç de superar la idea que un Estat compost nega Espanya, guanyarà la partida.

¿Espanya serà federal amb el PP o no serà?
Molt probablement. L'Espanya que evitarà la seva centrifugació serà feta pel PP o no serà.

Què és per vostè Catalunya?
El meu projecte polític.

Com valora Alberto Fernández Díaz?
És una persona molt treballadora. Hauria de pensar de fer un pas més i prendre decisions que no passen per liderar la formació.

¿Veu Fernández presidint el PP i vostè presidint el grup parlamentari?
No és moment d'especulacions. Vull presidir el grup i el partit.

Quin és el seu equip?
Està format per persones del present i del futur que només s'incorporaran al partit si jo lidero el PP.

Qui són aquestes persones?
Al llarg de la campanya n'aniré dient els noms. Són persones amb responsabilitat a grans empreses, professionals liberals, membres de la classe intel·lectual i universitària... S'hauran de sumar a les persones valuoses que ja són al partit.

¿Abandonarà en cas que perdi el congrés?
Me'l plantejo a tot o res.

¿Veu Esperanza Aguirre com a candidata a la presidència del govern espanyol?
M'agradaria que un dia una dona fos candidata i que fos del PP per explicar a l'esquerra que el feminisme no es defensa nomenant a dit.

On ha d'anar el gerro xinès Aznar?
Tots haurien d'estar col·locats en un lloc rellevant i prudent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.