Política

Mala maror al PPC abans del congrés del juliol

El congrés del PP català que se celebrarà el 6 i 7 de juliol tindrà com a protagonistes Daniel Sirera, president del Partit Popular de Catalunya, Alberto Fernández Díaz, president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, i Montserrat Nebrera, diputada al Parlament de Catalunya. El debat entre els tres candidats del PPC post Piqué té lloc en un moment en què també s'escalfen motors a la cúpula madrilenya de cara al congrés a València del 20 al 23 de juny.

El setmanari El Temps ha entrevistat els tres candidats catalans, que han mostrat les diferències entre els seus tarannàs, i els periodistes han detectat "una certa dosi d'antipatia mútua".Sirera, el favorit en la pugna, diu a El Temps que no fa "bandera del conflicte lingüístic" i defensa la seva candidatura argumentant que Alberto Fernández Díaz "ja va tenir l'oportunitat de demostrar, com a president que va ser durant sis anys, què és el que podia donar de si".

Fernández Díaz es presenta de nou "per superar amb solvència i integració el que creu una etapa de confrontació interna". També admet que el Partit Popular no en traurà res d'atacar José Montilla pel seu suposat catalanisme. "No aconseguirem gens d'arrelament dient que Montilla és un nacionalista", adverteix.

Segons les travesses, tot i ser la més mediàtica, Nebrera és qui té menys possibilitats d'aconseguir la presidència del PPC. Respon a unes línies ideològiques molt marcades per les tesis liberals i defensa al setmanari "que els populars han de presentar propostes més enllà de la qüestió de la llengua".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.