Política

El PP fracassa al Congrés en l'intent d'obligar les escoles catalanes a oferir ensenyament en castellà

Els populars no aconsegueixen que cap grup els doni suport. CC i UPyD s'abstenen i la resta voten en contra

El ple del Congrés ha rebutjat aquest dimarts a la tarda la proposició no de llei del PP, que pretenia obligar a les escoles catalanes a oferir una línia d'ensenyament íntegrament en castellà, més enllà de les assignatures de llengua castellana i literatura espanyola que ja s'imparteixen.

Només els diputats populars han votat a favor de la proposta. Coalició Canària i Unió, Progrés i Democràcia, de Rosa Díez, s'han abstingut, tot i que s'esperava que Díaz hi donés suport.

La proposició popular sol·licitava igualment que els ciutadans espanyols poguessin "accedir a la funció pública i participar als corresponents concursos" en situació d'igualtat, de tal manera que deixés de ser un "mèrit determinant" el "coneixement de llengües cooficials".

El diputat popular Alfonso Alonso, que ha estat l'encarregat de presentar la proposició, ha denunciat "l'arraconament" del castellà en alguns territoris. La diputada del PSOE Meritxell Batet ha defensat el rebuig a la proposta en considerar que el principi d'igualtat "no es pot confondre amb el principi d'uniformitat". En representació de CiU, el diputat Jordi Xuclà ha comentat que el PP arrenca la legislatura "amb una de les seves especialitats, la proposta de fórmules de nacionalisme espanyol". Joan Ridao, d'ERC, ha recordat que el PP "ha utilitzat la llengua com a combustible electoral".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.